Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Περιμετρική Πατρών κινδυνεύει να χάσει τον κόμβο Νερομάνας - Παναγίτσας

Η Περιμετρική Πατρών κινδυνεύει να χάσει...

Σημαντικές καθυστερήσεις στον κόμβο Κ7

Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται στο έργο του κόμβου Κ7 της ευρείας παράκαμψης της Πάτρας. Ο κόμβος που προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό μελέτης και κατασκευής της περιμετρικής κινδυνεύει πλέον με απένταξη. Πρόκειται για έργο που ήταν ενταγμένο σε προηγούμενη προγραμματική περίοδο αλλά απεντάχθηκε εξαιτίας καθυστερήσεων και επειδή κρίθηκε μη ώριμο.

Ο Κ7 ή κόμβος της Νερομάνας-Παναγίτσας επί της μεγάλης περιμετρικής στην Οβρυά που συνδέει με την εθνική οδό Πατρών-Τριπόλεως (111) και την οδό Πατρών-Καλαβρύτων παρόλο που θα συνέδεε αυτοκινητόδρομο με εθνική οδό παραπέμφθηκε στις καλένδες.

Με την κατασκευή του κόμβου θα αποκτηθεί πρόσβαση στην Ε.Ο. Πατρών-Καλαβρύτων και Τριπόλεως χωρίς να είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί των οχημάτων να κινούνται στην παλιά εθνική οδό Πατρών-Καλαβρύτων, περνώντας μέσα από τους κυκλοφοριακά φορτισμένους δρόμους του Ψαροφαϊου (Παπανδρέου, Ακρωτηρίου) της Οβρυάς (Δημοκρατίας) και του Μιντιλογλίου.

Επίσης, διευκολύνει τους οδηγούς που θέλουν να κατευθυνθούν μέσω της «111» στην Ακτή Δυμαίων το νέο λιμάνι ή την λαχαναγορά.

Η κατασκευή του κόμβου Κ7 εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει συνολικά την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή, καθώς θα μειώσει σημαντικά την απόσταση και το χρόνο της διαδρομής, θα την κάνει ασφαλέστερη και θα βελτιώσει την λειτουργικότητά της για τους οδηγούς.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα βελτιώσει την είσοδο και την έξοδο της Πάτρας στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης και θα βελτιώσει τη λειτουργία της μεγάλης περιμετρικής, συνδέοντας την απευθείας με την Ε.Ο. Πατρών-Τριπόλεως προς και από τις πυκνοκατοικημένες νοτιοδυτικές συνοι κίες, καθώς και την ενδοχώρα της Αχαϊας, της Ηλείας και της Αρκαδίας.

*πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις