Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Ευτυχία" αντιστάθηκε σθεναρά στον "Πόλεμο των άστρων" - Πήγε καλά και στην Πάτρα

Η "Ευτυχία" αντιστάθηκε σθεναρ...

Πανελλαδικά ξεπέρασε τα 51.000 εισιτήρια ενώ θετικές είναι και οι εντυπώσεις των θεατών

Μάχη στα ταμεία έδωσαν το περασμένο εορταστικό 4ήμερο (19-22 Δεκεμβρίου 2019) και αναμένεται να συνεχιστεί και τις ημέρες των Χριστουγέννων μία θεαματική Αμερικανική υπερπαραγωγή με μεγάλη χρονική αντοχή αν σκεφθούμε ότι το franchise αυτό κρατά εδώ και 42 χρόνια, και μία Ελληνική ταινία που πραγματικά έφερε πολύ κόσμο στις αίθουσες. Ο λόγος φυσικά για το φιλμ «Star Wars: Skywalker, η Άνοδος» σε σκηνοθεσία J.J. Abrams που προσέλκυσε γύρω στους 69.000 θεατές σε 189 αίθουσες πανελλαδικά το συγκεκριμένο 4ήμερο (μαζί και με τα εισιτήρια των preview προβολών της Τετάρτης 18/12 ο συνολικός αριθμός σύμφωνα με το flix.gr είναι κοντά στα 96.000 εισιτήρια), καθώς και για το κοινωνικό φιλμ «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή που πέτυχε να έχει μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων και θεατών ανά αίθουσα από το πολυδιαφημισμένο και εμπορικότατο «Star Wars».

Για την ακρίβεια η «Ευτυχία» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Κάτια Γκουλιώνη να υποδύονται την θρυλική στιχουργό του λαικορεμπέτικου τραγουδιού Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, σε διαφορετική ηλικία, προσέλκυσε σε 109 αίθουσες πανελλαδικά, πάνω από 51.000 σινεφίλ (τα εισιτήρια έφτασαν τα 51.471 εισιτήρια). Στην Πάτρα η «Ευτυχία» προβάλλετα στα Odeon Veso Mare και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη. Στην συγκινητική ταινία παίζει και η Πατρινή ηθοποιός Λίλα Μπακλέση.

Όπως έγραψε το flix.gr που χάρισε 3 αστέρια στην ταινία, «πάνω από το μέσο όρο μιας ταινίας με λαϊκό έρεισμα, η ταινία του Άγγελου Φραντζή μπορεί να αισθάνεται δέος απέναντι στο μύθο της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου αλλά σκιαγραφεί με καθαρό συναίσθημα και ταλέντο μια μοναδική γυναίκα που έχει την ευτυχία να ερμηνεύεται από δύο υπέροχες ηθοποιούς». Η ταινία «Ευτυχία» δείχνει ικανή να κρατήσει την καλή εμπορική της πορεία και τις επόμενες μέρες αξιοποιώντας και την γιορτινή έξοδο του κόσμου τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που θα θελήσουν να δουν μία ωραία ταινία και δη Ελληνική.

Την ίδια ώρα στο τελευταίο φιλμ, όπως λέγεται του «Star Wars» που είναι καλογυρισμένο και έχει και τις εκπλήξεις του όπως την παρουσία της εκλιπούσας ηθοποιού Κάρι Φίσερ (Πριγκίπισσα Λέια) ή την εμφάνιση έκπληξη του Χαν Σόλο (στα 77 του πια χρόνια ο Χάρισον Φορντ αλλά μας μαγνήτισε μόλις τον είδαμε στην οθόνη) οι θεατές και δη οι πιτσιρικάδες που σπεύδουν μαζικά, ξεσπούν κάθε τόσο σε ζωηρά, ενθουσιώδη χειροκροτήματα, απόδειξη πόσο καλά έχει εμπεδωθεί η περίφημη αυτή διαστημική, κινηματογραφική saga σε διαφορετικές γενιές θεατών. Πάντως και στο εξωτερικό αλλά και εδώ στην Ελλάδα ναι μεν η ταινία «έσκισε» αλλά περίμεναν ακόμη υψηλότερα νούμερα. Στις ΗΠΑ τα 177,5 εκατ. δολάρια του box office της πρεμιέρας θεωρήθηκαν λίγο κατώτερα των προσδοκιών ενώ και στην Ελλάδα όπως θυμίζει το flix.gr, τo «Star Wars: H Δύναμη Ξυπνάει», πριν ακριβώς 4 χρόνια είχε ξεκινήσει με 137.128 εισιτήρια σε 167 αίθουσες, φτάνοντας συνολικά τα 446.258 και παραμένει το εμπορικότερο φιλμ του συγκεκριμένου φραντσάιζ στην Ελλάδα ενώ το φιλμ που ακολούθησε πρόπερσι, το «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi», που επίσης είχε ντεμπουτάρει παραμονές Χριστουγέννων, είχε κόψει στην πρεμιέρα του 100.121 εισιτήρια σε 203 οθόνες.  

Τέλος το οικογενειακό κοινό τράβηξε για ακόμα ένα σαββατοκύριακο το «Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ» της Ντίσνει, (πρόσθεσε ακόμη 18.645 εισιτήρια και σε 4 εβδομάδες έχει πλέον φτάσει τα 212.000 εισιτήρια πανελλαδικά) ενώ συμπαθητικά (ειδικά σε σχέση με την παταγώδη αποτυχία του στις ΗΠΑ) τα πήγε το «Playmobil: Η Ταινία», κόβοντας περίπου 10.000 εισιτήρια σε 98 αίθουσες πανελλαδικά, (για την ακρίβεια 9.774 εισιτήρια). Στα Odeon Veso Mare φιγουράρει στο διάδρομο των αιθουσών και ένα μεγάλο διαφημιστικό playmobil κουκλάκι που έχει στείλει η εταιρεία για promotion.

To «Στα Μαχαίρια», σε 3 εβδομάδες κοντεύει τα 75.000 και το γιορτινό και συγκινητικό «Last Christmas» με την Εμίλια Κλαρκ, τα τραγούδια του αξέχαστου Τζορτζ Μάικλ και φόντο το Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο συνεχίζει να τραβάει κόσμο και σε 6 εβδομάδες έχει φτάσει τα 111.000 εισιτήρια.

Το ανδρικό κοινό έχει προσελκύσει, η πολεμική περιπέτεια βασισμένη σε αληθινά περιστατικά και πρόσωπα της περίφημης μάχης από θαλάσσης και αέρος στον Ειρηνικό ωκεανό το 1942 μεταξύ Αμερικανών και Ιαπώνων, «Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ», σε σκηνοθεσία του Ρόλαντ Έμεριχ με ένα πολύ δυνατό καστ με επικεφαλής τον γοητευτικό Εντ Σκρέιν που σε 2 εβδομάδες πλησίασε τα 22.500 εισιτήρια (στην Πάτρα παίζεται στην αίθουσα 8 των Odeon Veso Mare).

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture