Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πεντάμηνη παράταση για τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σταύρο Τσακίρη στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Πεντάμηνη παράταση για τον καλλιτεχνικό ...

Έως 31-5-2020 -Μετά η θέση θα προκηρυχθεί προς αναζήτηση νέου διευθυντή

Σε γιορτινό κλίμα και με 2 κρίσιμα θέματα που εν τέλει ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 19/12/2019 η συνεδρίαση του συμβουλίου στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρρυ. Όπως είπε μιλώντας στο thebest.gr ο Πέτρος Βάης, πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου, έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση αφ’ ενός για τον προυπολογισμό του 2020 και αφετέρου για το θέμα της σύμβασης του καλλιτεχνικού διευθυντή Σταύρου Τσακίρη.

"Κατατέθηκε πρόταση παράτασης 5 μηνών έως 31 Μαΐου 2020, της σύμβασης του καλλιτεχνικού διευθυντή Σταύρου Τσακίρη κατόπιν συμφωνίας μεταξύ μας και με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί κανονικά η χειμερινή καλλιτεχνική περίοδος και στη συνέχεια στα τέλη Μάη θα προκηρυχθεί η θέση για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες και να επιλεγεί ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής", ανέφερε ο Πέτρος Βάης.

Στο ερώτημα γιατί δεν συζητήθηκε μία πρόταση παράτασης μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος (ακόμη και 2 ετών) της υπάρχουσας σύμβασης Τσακίρη ο κ. Βάης απήντησε πως δεν υπήρξε κάποια τέτοια σκέψη και πρόταση.

Την ίδια ώρα ομόφωνα ψηφίστηκε και ο προυπολογισμός για το επόμενο έτος 2020. «Το Διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να δει τα οικονομικά του ώστε το θέατρο να μπορεί να στέκεται στα πόδια του χωρίς να μειώνει την ποιότητα», ανέφερε ο κ. Βάης προσθέτοντας πως το ΔΗΠΕΘΕ συμφώνησε με το Δήμο Πατρέων για το ερχόμενο καλοκαίρι καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής μας στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου λόγω της περσινής συμπαραγωγής του «Προμηθέα», να μην έχει μία νέα μεγάλη παράσταση και περιοδεία. Έτσι η νέα παραγωγή του ευέλικτου θεατρικού σχήματος του θεάτρου, «Άρμα Θέσπιδος» που είναι η «Γκόλφω» και θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου 2020, αναμένεται να αξιοποιηθεί και να πάει και σε πιο μεγάλα θέατρα της περιφέρειας την θερινή περίοδο του 2020.

Συνολικά ο απολογισμός του 2019 ήταν θετικός όπως μας είπε ο κ. Βάης, όπως και της παράστασης «Προμηθέας» που σκηνοθέτησε ο Σταύρος Τσακίρης με την κορυφαία Ελληνοαγγλίδα ηθοποιό Κάθρυν Χάντερ που προξένησε κοσμοσυρροή στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας και όπου αλλού παίχθηκε.

*Στη συνεδρίαση του συμβουλίου ήσαν παρόντα όλα τα μέλη πλην της Αναστασίας Μανωλοπούλου ενώ παρών ήταν και ο κ. Τσακίρης.  

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture