Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

«Χριστούγεννα είναι…» στην Πάτρα - Οι εκδηλώσεις Παρασκευής 20, Σαββάτου 21 και Κυριακής 22 Δεκεμβρίου

«Χριστούγεννα είναι…» στην Πάτρα - Οι εκ...

Σε κέντρο και συνοικίες

Με σύμμαχο …το πνεύμα  των Χριστουγέννων και …κόντρα στον καιρό, συνεχίζονται το τριήμερο Παρασκευή 20 , Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικό Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, "το ιστορικό κέντρο και συνοικίες  θα κινούνται σε εορταστικούς ρυθμούς , ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω των αναμενόμενων άσχημων καιρικών συνθηκών , κρίθηκε επιβεβλημένη η αλλαγή των χώρων πραγματοποίησης  προγραμματισμένων δράσεων.

Τον κύκλο των εκδηλώσεων του τριημέρου, ανοίγουν οι Χριστουγεννιάτικες Καλικατζαροϊστορίες στις 6:00 το απόγευμα της  Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου, στο χώρο του 16ου Δημοτικού σχολείου (Κωστή Παλαμά 95) στην Αγυιά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοκινητικό δρώμενο για παιδιά, ενώ θα πραγματοποιηθεί   και χορευτική παρουσίαση τραγουδιών από τους  συλλόγους Εσω-έξω Αγυιάς - Τερψηθέας και Ζαβλανίου.

Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις ανοίγουν στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, με το παιδικό Χορευτικό του πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, το οποίο θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικα δρώμενα και παιχνίδια για όλα τα παιδιά της πόλης.

Στις 6:00 το απόγευμα στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα πραγματοποιηθούν οι Χριστουγεννιάτικες  Παραμυθοϊστορίες.

Την ίδια ώρα στο χώρο του 16ου Δημοτικού σχολείου (Κωστή Παλαμά 95) στην Αγυιά από το  ΚΔΑΠ - ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ και το τμήμα τρίτης ηλικίας του Δήμου Πατρέων θα ακουστούν Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα.

Στη συνέχεια ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Λαλιώτης, θα παρουσιάσει την παράσταση Θεάτρου Σκιών «Τα Χριστούγεννα του γερο-τσιγκούνη».  Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την μπάντα του Δήμου Πατρέων. Το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, θα υποδεχθεί στις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου,  το «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας. Η εκδήλωση τελεί υπό την στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

 Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του σωματείου «Σουγιούζ» θα παρουσιάσει το Ρωσικό παραδοσιακό παραμύθι «Ραπανάκι». Η παράσταση θα δοθεί στην ελληνική γλώσσα με ενσωματωμένες ρωσικές λέξεις.

Το 61ο Δημοτικό Σχολείο στα Ζαρουχλέικα θα φιλοξενήσει στις 6:30 το απόγευμα με το Χορευτικό του πολιτιστικού οργανισμού Δήμου Πατρέων το οποίο θα παρουσιάσει Χριστουγεννιάτικα δρώμενα και παιχνίδια για όλα τα παιδιά της πόλης.

Οι εκδηλώσεις της ημέρας ολοκληρώνονται στις  9:00 το βράδυ στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη βραδιά το «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture