Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

«Παγωμένη» η Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Δυτική Ελλάδα – Λείπει το μέρισμα

«Παγωμένη» η Χριστουγεννιάτικη αγορά στη...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Από την άλλη είναι αρκετές οι φορολογικές υποχρεώσεις αυτόν τον μήνα στον οποίο προστίθενται τα τέλη κυκλοφορίας

 

 Δεν μας χωρίζουν πολλές ημέρες από τα Χριστούγεννα ωστόσο η αγορά φαίνεται πως δεν έχει ζεσταθεί ακόμα στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα . Ο Πατρινός πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδα καις Ιονίων Νήσων Γιώργος  Βαγενάς, μεταφέρει στο thebest.gr ένα «παγωμένο» κλίμα στην αγορά των παραπάνω περιοχών. « Δεν έχει ξεκινήσει η κίνηση, είναι όλοι ανήσυχοι δεν το κρύβουν και δεν έχει  αρχίσει καν η έρευνα αγοράς και συνάδελφοι μιλούν ήδη σε σχέση με πέρυσι, για ένα 30% κάτω φέτος. Από τη μία λείπει το κοινωνικό μέρισμα από την άλλη υπάρχουν φορολογικές υποχρεώσεις, τέλη κυκλοφορίας κλπ. Ακόμα δεν υπάρχει κίνηση και αυτό φάνηκε και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου , η οποία ήταν υποτονική ως κακή σε όλη την περιφέρειας.  Ειδικά σε ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά , είδη σπιτιού, είναι μεγάλη η πτώσ.η Επίσης ακόμα δεν έχουν δοθεί και τα δώρα Χριστουγέννων. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να ανέβει η κίνηση».

Ο Γιώργος Βαγενάς τονίζει πως έτσι κι αλλιώς η κίνηση πάντα κορυφώνεται 3 – 4 μέρες πριν τα Χριστούγεννα «και ελπίζουμε να γίνουν τουλάχιστον οι απαραίτητες αγορές.  Αν δεν επικεντρωθεί η προσπάθεια στο να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και να μπορούν να καταναλώσουν αυτά που έχουν ανάγκη τότε δεν θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ανάκαμψη δυστυχώς».

Την ίδια ώρα επισημαίνει πως τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν κλείσει πολλά εμπορικά καταστήματα και πλέον εντοπίζεται το φαινόμενο να μπαίνουν λουκέτα σε καταστήματα εστίασης, τελευταία δύο χρόνια.  Εμφανίζεται δε ανήσυχος για νέα λουκέτα σε εμπορικά «γιατί οι αντοχές δεν είναι παντοτινές. Υπήρχαν κάποια περιθώρια να κάνει ο άλλος υπομονή, να καλύπτει κάποιες από τις υποχρεώσεις του αλλά αν κεφαλώσουν όλα αυτά δημιουργούν πρόβλημα. Αρκετοί συνάδελφοι έκαναν τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Αν δεν έχει κίνηση και δεν μπορούν να εισπράττουν θα χαθεί η ρύθμιση, θα χαθούν έσοδα για το κράτος και θα έχουμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα. Πλέον υπάρχει πρόβλημα και στο τρόφιμο. Έχει εντοπιστεί πτώση γύρω στο 15% τα τελευταία δύο χρόνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις