Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κυκλοφοριακό χάος λόγω στάσης εργασίας του μετρό- Αντίδραση της κυβέρνησης

Κυκλοφοριακό χάος λόγω στάσης εργασίας τ...

Δείτε βίντεο

Κομφούζιο επικράτησε το πρωί στους δρόμους της Αθήνας λόγω της στάσης εργασίας στο Μετρό που αποφάσισαν αργά χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι. "Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί εκβιασμούς" διαμήνυσε ο πρωθυπουργός μέσω twitter ενώ σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών.

«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους. 'Αμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για τη σημερινή στάση εργασίας στο Μετρό, σε σχόλιό του στο twitter.

 

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με αφορμή τη σημερινή στάση εργασίας εργαζομένων στο μετρό, που αποφάσισε χθες το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Η κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δεν θα ανεχτεί 21 άτομα -που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές θέσεις- να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες. Και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο Σύριζα τους κρατούσε σε ομηρία». Τόνισε πως το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια επισημαίνοντας: «είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο».

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών είπε πως η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη για να μπορεί να κυκλοφορεί το μετρό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις