Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστυνομικός και ιερέας από την Αχαϊα εμπλεκόμενοι σε υπόθεση εικονικών κλεμμένων οχημάτων

Αστυνομικός και ιερέας από την Αχαϊα εμπ...

Την υπόθεση έχει αναλάβει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Ένας εν ενεργεία αστυνομικός από την Αχαΐα, κι ένας ιερέας φαίνεται πως είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους σε υπόθεση λήψης αποζημιώσεων από ασφαλιστικές  εταιρείες για «μαϊμού» κλοπές οχημάτων που διερευνούν οι αρχές σε Πάτρα κι Αιγιάλεια.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων ήρθε όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος τις προηγούμενες ημέρες για ανακρίσεις στην Πάτρα ενώ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Αστυνομίας για το θέμα.

Ο ένστολος σύμφωνα με την εφημερίδα υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ στο Αίγιο και ο κληρικός, νεαρός σε ηλικία αρχιμανδρίτης σε μοναστήρι επίσης κοντά στο Αίγιο ενώ είναι εφημέριος σε ναούς χωριών της Συμπολιτείας.

Μέχρι τώρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και της Εισαγγελίας Πατρών μέχρι τώρα έχουν βεβαιώσει 3 περιπτώσεις απάτης και μια απόπειρα. Από αυτές το παράνομο περιουσιασιακό όφελος εκτιμάται πως φθάνει μέχρι στιγμής περίπου στις 120 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την Πελοπόννησο, κλιμάκιο των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. έπιασαν επ' αυτοφώρο το δίδυμο στην Πάτρα την ώρα που είχαν "γδύσει" αυτοκίνητο, αγορασμένο πρόσφατα από την Ιταλία για λογαριασμό του Μοναχού αλλά στο όνομα του ένστολου. Πιθανολογείται οτι θα το ασφάλιζαν κι αυτό για κλοπή και στη συνέχεια θα πωλούσαν τα εξαρτήματά του δηλώνοντας κλοπή για να πάρουν αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία.

Αστυνομικός και ιερομόναχος ζήτησαν και πήραν τριήμερη προθεσμία για να απολογηθουν στον Ανακριτή κάτι που θα πράξουν σήμερα στα δικαστήρια της Πάτρας.

Ατιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμελημματος αφο΄το ύψος της απάτης δεν ξεπερνά τις 120 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχουν δρομολογηθεί ο διαδικασίες για τη λήψη της αποφασης να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο ένστολος, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας, ενώ ο Ιερομοναχός αναμένεται να τεθεί σε αργία από τα καθήκοντά του, κατόπιν εισήγησης του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις