Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αισιόδοξοι οι γιατροί για τον Παναγιώτη Ραφαήλ- Συνεχίζει τη μάχη στη Βοστόνη

Αισιόδοξοι οι γιατροί για τον Παναγιώτη ...

Βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση

Ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Γλωσσιώτης, ο μικρός ήρωας συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο της Βοστώνης, όπου έχει μεταβεί με τους γονείς του από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο μικρός κατάφερε να ενώσει έστω και για λίγο εμάς τους σχεδόν μονίμως διχασμένους Έλληνες. Είναι το αγοράκι που στους τρεις μήνες σχεδόν ζωής του, διαγνώστηκε με μυική ατροφία τύπου 1 και η πρόταση για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, βρισκόταν στη Βοστώνη. Στην αρχή, έμοιαζε ακατόρθωτο.

Το φάρμακο, της συγκεκριμένης γονιδιακής θεραπείας, κάτι περισσότερο από ακριβό κι ο ΕΟΠΥΥ, λόγω του πειραματικού ή του αρχικού αν θέλετε σταδίου της εν λόγω θεραπείας, απέρριψε το αίτημα των γονέων του Παναγιώτη Ραφαήλ. Ο Γιώργος και η Ρία Γλωσσιώτη, είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να λάβει τη θεραπεία το αγοράκι τους, όπως και έγινε.. και εκεί ο απλός Έλληνας, απέδειξε για άλλη μια φορά το μεγαλείο της ψυχής του..

Στις 21 Νοεμβρίου, χορηγήθηκε ήδη στον μικρό το συγκεκριμένο φάρμακο, στη Βοστώνη. Ο πατέρας του Παναγιώτη – Ραφαήλ κύριος Γλωσσιώτης, μιλώντας για τη θεραπεία που χορηγήθηκε, αλλά και την νέα ζωή της οικογένειας Γλωσσιώτη, στη Βοστώνη αναφέρει: «Τα συναισθήματα μας είναι κυρίως ευγνωμοσύνη προς τον κόσμο που μας έστειλε εδώ με την αγαπη του. Νιώθουμε εύλογημενοι που το παιδί μας είχε την ευκαιρία να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία και να έχει ένα καλύτερο μέλλον», εξομολογείται ο κύριος Γιώργος Γλωσσιώτης. Και συνεχίζει: «Η καθημερινότητα εδώ είναι αρκετά απαιτητική.

Έχουμε πολλά ραντεβού στο νοσοκομείο με γιατρούς, φυσικοθεραπευτες κλπ. Παράλληλα, το παιδί μας έχει αυξημένες ανάγκες φροντίδας λόγω της σοβαρότητας της νόσου. Και δεν θέλουμε να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδάκι. Θέλει να παίξει, να χαρεί, να βγει μια βόλτα. Όλα αυτά κάνουν τη μέρα μας γεμάτη!!» Και συμπληρώνει: «Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματά για το μέλλον.

Μιλάμε για μια πολύπλοκη πάθηση, η οποία μέχρι χθες δεν είχε θεραπεια. Ειναι όλα πολύ ρευστά ακόμα. Οι πρώτες ενδείξεις πάντως είναι θετικές. Η γονιδιακή θεραπεία γίνεται με την εισαγωγή ενός ιού στον οργανισμό, μέσω ενδοφλέβιας έγχυσης. Η όλη διαδικασία δεν κράτησε πάνω από 1 ώρα. Σε τέσσερις ώρες είχαμε βγει από το νοσοκομείο». Προσθέτει: «Ο μικρός είναι σε μια αναμενόμενη αναρρωτική περίοδο η οποία περιλαμβάνει όλα τα συμπτώματα μιας κοινής ίωσης».

 

Πηγή: hellasjournal.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις