Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων ο Γιώργος Παπανδρέου

Στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα των Κα...

Οι Καλαβρυτινοί έδωσαν το παράδειγμα για τις αξίες που πρέπει να ακολουθήσουμε, αναφέρει σε δήλωσή του

Στις επετειακές εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων παραβρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Παπανδρέου. Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η Επέτειος του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, σηματοδοτεί,

Την ανάγκη συνεχούς δράσης εναντίον της βίας, κάθε είδους, των ολοκληρωτικών αντιλήψεων, των διακρίσεων, του φασισμού, του νεοναζισμού, αλλά και των ηγεσιών εκείνων που συμπεριφέρονται ως σωτήρες και μεσσίες, έναντι των λαών τους και της ανθρωπότητας,

Την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης για την προάσπιση των υψηλών πανανθρώπινων αξιών, του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, της ειρήνης, της αδερφοσύνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων και λαών.

Είναι ημέρα εκδήλωσης τιμής στους νεκρούς μας, αλλά και στους αγώνες του Ελληνισμού, τους αγώνες όλων εκείνων που παρά το φόβο, τις απειλές και τους εκβιασμούς, αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την πατρίδα, για την ελευθερία κάθε ανθρώπου σε κάθε γωνιά της γης.

Είναι όμως και Επέτειος αφύπνισης έναντι των κινδύνων που εκδηλώνονται για τους Έλληνες και την Πατρίδα.

Οι Έλληνες, μπορούν να προσβλέπουν με τόλμη, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στο μέλλον, με οδηγό τα μεγάλα ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης, αλλά και με αξιοπρέπεια και αυτογνωσία.

Η παιδεία, οι θεσμοί που λειτουργούν δημοκρατικά, οι πολίτες που συμμετέχουν, η ισχυρή αλλά βιώσιμη οικονομία και η συνειδητή χωρίς φόβο και εσωστρέφεια αναμέτρηση με τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, η διαρκής μάχη απέναντι στις αδικίες και τις ανισότητες, η κοινωνική συνοχή, είναι οι προϋποθέσεις για ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας και των αγώνων μας, αλλά και των ευθυνών μας έναντι των παιδιών μας και της χώρας.

Οι Καλαβρυτινοί με την ηρωική επιλογή τους να πολεμήσουν το ναζισμό, βάζοντας πάνω από τη ζωή τους την ελευθερία και την ανεξαρτησία, έδωσαν το παράδειγμα για τις αξίες που πρέπει να ακολουθήσουμε. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε μια Ελλάδα που θα μας γεμίζει με αξιοπρέπεια και θα στέκεται πάντα στις δικές της δυνάμεις, με ισχυρό λόγο και ρόλο παντού, μια Ελλάδα που θα αντιμετωπίζεται με σεβασμό».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις