Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τον Ιανουάριο του 2020 στην Ελλάδα το νέο φιλμ του σπουδαίου σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ

Τον Ιανουάριο του 2020 στην Ελλάδα το νέ...

Τίτλος του, "Μια Κρυφή Ζωή" & είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα

Η νέα δημιουργία του σπουδαίου & βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ έχει τίτλο «Μία Κρυφή Ζωή - A Hidden Life» και αποτελεί μία επιστροφή στη φόρμα σε μία ανθρώπινη και αξεπέραστης ομορφιάς δραματική ιστορία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το φιλμ του 76χρονου σήμερα Μάλικ προβλήθηκε στο φετινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και βγαίνει στις Αμερικάνικες αίθουσες από 13 Δεκεμβρίου ενώ στη χώρα μας αναμένεται τον Ιανουάριο σε διανομή της Odeon.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Φραντς Γιέγκερστετερ (σρο ρόλο ο 43χρονος Γερμανός ηθοποιός Όγκαστ Ντιλ), ένας Αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να αγωνιστεί για τους Ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιέγκερστετερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ταινία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι (Βαλερί Πάχνερ). Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους — και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή. Η επιστροφή του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ (Badlands, Μέρες Ευτυχίας, Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή, Το Δένδρο της Ζωής που τιμήθηκε & με τον Χρυσό Φοίνικα των Κανών το 2011) σε μία απίστευτης ομορφιάς δραματική ταινία και με τον Μπρούνο Γκαντς σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στην μεγάλη οθόνη.

Παίζουν & ο εξαιρετικός Βέλγος ηθοποιός Matthias Schoenaerts (The Mustang), ο Σουηδός Michael Nyqvist και ο Ελβετός Bruno Ganz, στις τελευταίες τους ερμηνείες μιας και έφυγαν από τη ζωή, ο Nyqvist τον Ιούνιο του 2017 στα 56 του χρόνια και ο Γκανζ τον Φεβρουάριο του 2019 στα 77 του χρόνια. Ο Γκανζ είχε παίξει στα θρυλικά «Φτερά του Έρωτα» του Βιμ Βέντερς το 1987 καθώς και στην τιμημένη με τον Χρυσό Φοίνικα ταινία του αείμνηστου Θόδωρου Αγγελόπουλου «Μια αιωνιότητα και μία μέρα» το 1998.

Η διάρκεια της ταινίας «Μία Κρυφή Ζωή - A Hidden Life» είναι 174 λεπτά.

Ενδεχομένως να την δούμε και στην Πάτρα στη Βέσο Μάρε.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture