Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βαρύς ο πέλεκυς του δικαστηρίου της Πάτρας σε αιρετό και γιατρό από τη Ζάκυνθο για τα μαϊμού επιδόματα τυφλών

Βαρύς ο πέλεκυς του δικαστηρίου της Πάτρ...

Η απόφαση του δικαστηρίου

Ποινές κάθειρξης 9 ετών για τον καθένα επεφύλασσε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας για τους κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση των νόθων επιδομάτων τυφλότητας στη Ζάκυνθο.

Η υπόθεση ήταν από αυτές που είχαν προβληθεί ως χαρακτηριστικές περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους για ψευδη βεβαίωση και απάτη σε βάρος του δημοσίου στην κακουργηματική τους μορφή έναν αιρετό της Ζακύνθου που υπέγραφε την έκριση των επιδομάτων, καθώς και έναν οφθαλμίατρο δημοσίου νοσοκομείου που εξέδιδε τις βεβαιώσεις τυφλότητας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτά τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και για τους δυο και μείωσε σημαντικά την συνολική ποινή.

Και οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης την οποία και άσκησαν με τον μόνο περιοριστικό ορο να παρουσιάζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μέσα στο πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε οτι 51 εκ των 341 επιδομάτων που αναφέρονται ως "μαϊμού" στο κατηγορητήριο, είχαν δοθεί κανονικά με βάση τα πορίσματα των δευτεροβάθμιων υγειονομικών επιτροπών.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων τονίζοντας οτι γιατρός και αιρετός, είχαν συστήσει "βιομηχανία έκδοσης επιδομάτων πιθανόν για πολιτικούς λόγους. Κάθε πολιτικός έχει ανάγκη και την τελευταία ψήφο. Ο ένας βεβαίωνε και ο άλλος αποφάσιζε για την απονομή τους . Και η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τη συναπόφαση τους έστω και σιωπηλή."

*στοιχεία εφημερίδα Πελοπόννησος/Σωτήρης Παπανδρέου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις