Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Πατρέων: "Ανοίγουν δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Διαχείρισης των Απορριμμάτων"

Δήμος Πατρέων: "Ανοίγουν δρόμο για ...

"Όλοι οι υπόλοιποι παρόντες Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά στις Συμπράξεις (ΣΔΙΤ) συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου κ. Αλεξόπουλου"

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Νομαρχιακού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, συζητήθηκε σχέδιο «Συστατικής του Πράξης» που περιλαμβάνει πολλά άρθρα για διάφορα ζητήματα, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων η οποία συνεχίζει:

"Το πιο χαρακτηριστικό σημείο ήταν το ότι προβλέπεται ρητά η δυνατότητα ιδιωτικοποίησης της Διαχείρισης μέσω σύναψης συμβάσεων Σύμπραξης Παραχώρησης (ΣΔΙΤ) που προωθεί η κυβέρνηση και μάλιστα με εξασφάλιση της πληρωμής του Δήμου προς τις εταιρείες στις οποίες μπορούν να εκχωρούνται απευθείας τα έσοδα του Συνδέσμου.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας πρότειναν αυτό που στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει πρόσφατα ψηφιστεί, δηλαδή τα έργα να γίνονται με χρηματοδότηση από τον κρατικούς πόρους, προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ, και αυτό για να μην επιβαρύνονται οι δημότες με τα τεράστια ποσά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα πρέπει να καταβάλλουν αν τα έργα γίνουν με Συμπράξεις.

Όλοι οι υπόλοιποι παρόντες Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά στις Συμπράξεις (ΣΔΙΤ) συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου κ. Αλεξόπουλου.

Σημειώνεται πως ο κ. Αλεξόπουλος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ψηφίσει τα εντελώς αντίθετα.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το κρίσιμο ζήτημα  θα έρθει προς συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου". 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις