Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προκλήσεις για την κατασκευή "έξυπνων" υποδομών

Πάτρα: Προκλήσεις για την κατασκευή &quo...

Pιt Stop Smart of City Patras

Pραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/12, στον Πολυχώρο «Συνδετήρα» η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στο πλαίσιο του έργου PIT STOP «Innovation Pathways for Urban development – Διαδρομές καινοτομίας για την αστική ανάπτυξη» του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Interreg Greece - Italy 2014-2020. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φοιτητές, επιχειρηματίες των κλάδων ΤΠΕ και κατασκευών, πανεπιστημιακοί, δημόσιοι φορείς και ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Αχαΐας "οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το περιεχόμενο και τις μελλοντικές δράσεις του προγράμματος από τον κ. Κ. Γιωτόπουλο, υπεύθυνο του τμήματος Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Αχαΐας, για το Σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων όσον αφορά το Smart city concept από τον κ. Π. Γανό, Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού και Μελετών της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Πατρέων και για την ενέργεια ως μοχλό ανάπτυξης της έξυπνης πόλης από τον κ. Σ. Κουτρουμπίνα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Meazon. Ο κ. Βασίλης Κασιώλας από την DATA RC αναφέρθηκε στις προκλήσεις/προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος στην ενσωμάτωση καινοτομιών και τεχνολογιών για την κατασκευή έξυπνων υποδομών ενώ ο κ. Νάσος Κοσκινάς της POS4WORK παρουσίασε τον δημόσιο διαγωνισμό ευφυών επιχειρηματικών ιδεών που πρόκειται να υλοποιηθεί σύντομα το πλαίσιο του έργου.

Μέσω του έργου θα δημιουργηθούν νέες θερμοκοιτίδες - χώροι υψηλής τεχνολογίας (PIT STOP LABS) για την υποστήριξη πιλοτικών start-up σχεδίων, τα οποία θα είναι ικανά δώσουν λύσεις στα υπάρχοντα τεχνολογικά προβλήματα και προσκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος και στην υλοποίηση δράσεων έξυπνης πόλης για την περιοχή της Πάτρας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον ανοιχτό διαγωνισμό επιχειρηματικών ιδεών, θα ενημερωθούν άμεσα με σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας καθώς και μέσω της νέας εκδήλωσης στην οποία θα παρουσιαστεί και συζητηθεί εκτενέστερα το περιεχόμενο του διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: Επιμελητήριο Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα / Τηλ. 2610. 241 244".  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις