Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο απανωτές απώλειες για την Πάτρα και το Καρναβάλι –«Έφυγαν» Κωνσταντίνος Μαυροειδής και Λουκία Σιμονοβίκη

Δύο απανωτές απώλειες για την Πάτρα και ...

Χθες πέθανε η Λουκία Σιμονοβίκη, σήμερα τα ξημερώματα ο Κώστας Μαυροειδής

 Δύο απανωτοί θάνατοι στην Πάτρα μέσα σε ένα 24ωρο, δύο απώλειες για την ευρύτερη καρναβαλική οικογένεια της πόλης. Χθες η Λουκία Σιμονοβίκη, που είχε διατελέσει Πρόεδρος του Καρναβαλικού Κομιτάτου της Πάτρας και σήμερα ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής του πληρώματος 53 "Καρναβαλικής Λέσχη" και μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής,  ο οποιος ίχε παίξει σημαντικό ρόλο στο να έχουν τα πληρώματα τον δικό τους χώρο για να δημιουργούν τα άρματα και τις κατασκευές τους. (Στεγάζονταν στον ΑΣΟ στις Ιτιές).

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr τα ξημερώματα τον πρόδωσε ξαφνικά η καρδιά του. Ο εκλιπών διατηρούσε κατάστημα με λευκά είδη στην Κανακάρη. Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η κηδεία του στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών στο Β΄Δημοτικό Νεκροταφείο.

 

Την Τρίτη η κηδεία του Κωνσταντίνου Μαυροειδή

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αλέξης Σκαρμέας δηλώνει συγκλονισμένος από τη νέα ξαφνική απώλεια μιας και με τους δύο εκλιπόντες τον συνέδεαν δεσμοί μακροχρόνιας φιλίας.

"Ο Κώστας ήταν πάντα πλάι μου και πλάι σ΄ όποιον το χρειαζόταν. Εκεί, να βάλει πλάτη στα δύσκολα. Να λες δεν γίνεται και αυτός να τα καταφέρνει. Να ξέρεις πως μπορείς να βασίζεσαι επάνω του για να πάει καλά η παρέλαση, να πάει καλά η λήξη, να πάει καλά ότι αναλάμβανε. Εκεί, χωρίς ποτέ να κοιτάξει την προβολή και την φιγούρα. Εκεί, απλός στρατιώτης. Εκεί, πραγματικός φίλος να λες κάθε μέρα την καλημέρα σου. Στο καλό φίλε. Και κουράγιο στην Κατερίνα και τα παιδιά τους", δηλώνει στο thebest.gr ο Αλέξης Σκαρμέας.

 

"Φίλε Κώστα γιατί έτσι βιαστικά ??? Είχαμε τόσα πολλά να κάνουμε για το καρναβάλι μας !!!" 'εγραψε  ο καρναβαλιστής Νίκος Κανελλάκης.

Έχω την εντύπωση ότι κάποιος μας κάνει πλάκα αυτές τις μέρες........ Μάλλον η παρέλαση μετακομίζει για κάπου ¨ψηλά" , λέει ο Κωστής Κριτσώνης.

"Όταν δεν έβγαινε το άρμα από τη πόρτα του σπιτιού σου, τη γκρέμισες,
Όταν δεν έβγαινε το άρμα μου από τους τσίγκους του Λαδοπούλου, τελευταία Κυριακή πρωί, σε πήρα τηλέφωνο, ήρθες και με το άσπρο παντελόνι της επιτροπής, σκαρφάλωσες και έκοψες τα σίδερα,
Όταν κάτι δε γινόταν, το μπορούσες εσύ!
Όμως αυτό τώρα δε γίνεται ρεεεεεεεε!!!!
Αυτό είναι βαρύ! Και δε γίνεται!!!!!
Τι δε γινόταν εκεί πάνω και πας κι εσύ;...
Δε γίνεται...." γράφει η Νάντια Κωνσταντινίδη.

 

Η Λουκία Σιμονοβίκη και ο Κώστας Μαυροεδής από τους πιο παλιούς καρναβαλιστές, από αυτούς που "υπηρέτησαν" τον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού. 

 

"Το Πατρινό Καρναβάλι θρηνεί. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι πρωτίστως οι άνθρωποί του και αυτοί που το αγάπησαν με πάθος και αφιερώθηκαν σε αυτό δίνοντας την ψυχή τους και παίρνοντας από αυτό μεγάλες χαρές.΄

Οι θάνατοι της Λουκίας Σιμονοβίκη και του Κωνσταντίνου Μαυροειδή ήρθαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε διάστημα μιας μέρας και αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό" αναφέρει το συλληπητήριο μήνυμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων "Καρναβάλι Πάτρας", η οποία συνεχίζει:

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στις οικογένειές τους.

Το όνομα της Λουκίας Σιμονοβίκη ήταν και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Πατρινό Καρναβάλι, το οποίο λάτρεψε αφού δραστηριοποιήθηκε με εξαιρετικά αποτελέσματα ως πρόεδρος του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας επί σειρά ετών, του οποίου ήταν και ιδρυτικό μέλος, ενώ συνεισέφερε με πολλές εμπνευσμένες ιδέες από διάφορες θέσεις.

Ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής υπήρξε ενεργός αρχηγός ιστορικού καρναβαλικού πληρώματος για σειρά ετών έως σήμερα υπηρετώντας πάντα την ποιότητα και την αισθητική. Μάλιστα οι εμπνεύσεις του και τα άρματα, που δημιούργησε με το πλήρωμά του, προκαλούσαν πάντα κολακευτικά σχόλια.

Και οι δυο τους αποτέλεσαν εμβληματικές μορφές με διάθεση προσφοράς και η αυθεντική καρναβαλική τους δημιουργία και δράση άφησε χαρακτηριστικό ίχνος στο Πατρινό Καρναβάλι. Η απώλειά τους έρχεται να προστεθεί στη σειρά των πρόσφατων θανάτων προσώπων αντιπροσωπευτικών του μεγάλου θεσμού της Πάτρας καταγράφοντας δυο ακόμα ηχηρές απουσίες.

 

Η Λουκία Σιμονοβίκη υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος του Καρναβαλικού Κομιτάτου. Ήταν από τις πρώτες γυναίκες υπαλλήλλους του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην πορεία επέλεξε να ασχοληθεί με την οργάνωση συνεδρίων.
Από τον γάμο της με τον αείμνηστο καθηγητή Παύλο Κορδοπάτη, απέκτησε δύο παιδιά, τη Μαριάννα και τον Αντώνη.Έφυγε στα 72 χρόνια της μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 2.30 από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Α΄Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις