Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Βγαίνει 19 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα το φιλμ από την Τουρκία "Τρεις Αδερφές"

Βγαίνει 19 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα το φιλ...

Είχε προβληθεί και στο 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο

Έχοντας συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου 2019 καθώς και στο 60ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2019 στο τμήμα Ματιές στα βαλκάνια, καταφθάνει τώρα στις Ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 σε διανομή της Αma Films. Ο λόγος για το φιλμ «Τρεις Αδερφές – A Tale of Three Sisters» που τιμήθηκε με Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο C.I.C.A.E. στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο 2019, Χρυσή Τουλίπα για την Καλύτερη Τουρκική Ταινία, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για Τουρκική Ταινία, Βραβείο FIPRESCI για Τουρκική Ταινία, Βραβείο Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κωνσταντινούπολης 2019.

Σκηνοθεσία: Εμίν Αλπέρ.

Διάρκεια: 108 λεπτά.

Τρεις αδερφές, που είχαν σταλεί παρακόρες σε πλούσιες οικογένειες στην πόλη, συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια, όταν αναγκάζονται, για διαφορετικούς λόγους, να επιστρέψουν στο πατρικό τους σε ένα φτωχό χωριό της ορεινής Ανατολίας. Στη σκιά των χιονισμένων βουνοκορφών, υπό το βλέμμα του αυταρχικού πατέρα, οι τρεις γυναίκες μοιάζει να επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος, σε ένα ζοφερό υπνωτιστικό παραμύθι που συνδυάζει Τσέχοφ και αδερφούς Γκριμ. Με φόντο ένα μαγευτικό αλλόκοσμο τοπίο, που τη νύχτα μεταμορφώνεται σε τρομακτικό τόπο αθέατων κινδύνων, η ζωή αποτυπώνεται ως αέναη κυκλική πορεία –πολλές σκηνές μάλιστα φαίνεται να επαναλαμβάνονται–, η οποία οδηγεί αναπόδραστα στην καταστροφή.

*Tο ντεμπούτο του Εμίν Αλπέρ «Πέρα απ’ τον λόφο» (2012) έλαβε πλήθος τιμητικών διακρίσεων, ενώ η δεύτερη ταινία του, το φιλμ «Υποψίες» (2015) πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο 72ο Φεστιβάλ της Βενετίας, αποσπώντας το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Εκτός από την καριέρα του ως σκηνοθέτη, ο Αλπέρ διδάσκει Σύγχρονη Ιστορία στο Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture