Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιουσιακά στοιχεία καταδικασθέντων για την υπόθεση της Siemens ζήτησε ο ΟΤΕ από το δικαστήριο

Περιουσιακά στοιχεία καταδικασθέντων για...

Η καταδικασμένη σε 13 ετών κάθειρξη σύζυγος του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, υπέβαλε αίτημα ώστε να εκτίσει την ποινή της κατ' οίκον

Τα υπό δέσμευση και κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία των 22 καταδικασθέντων για την υπόθεση της σύμβασης 8002 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, ζήτησε ο Οργανισμός από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο ΟΤΕ, που παρίσταται ως Πολιτική Αγωγή στην δίκη, υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο προκειμένου να του αποδοθούν όσα περιουσιακά στοιχεία, τραπεζικοί λογαριασμοί και άλλα, έχουν δεσμευθεί ή κατασχεθεί από καταδικασθέντες για την υπόθεση της σύμβασης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι συνήγοροι του ΟΤΕ, ο οργανισμός δικαιούται να διεκδικήσει αποκατάσταση για βλάβη που υπέστη, καθώς για τους καταδικασθέντες δεν εκδόθηκε αθωωτική απόφαση σε ότι αφορά την δωροδοκία αλλά απόφαση παύσης της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Κατά την θέση του ΟΤΕ, δικαιολογείται χρηματική αποκατάσταση για βλάβη από ενέργειες πρώην στελεχών του και άλλων, εφόσον το δικαστήριο δέχθηκε ουσιαστικά πως η δωροδοκία διαπράχθηκε πλην όμως έχει παραγραφεί λόγω πλημμεληματικής μορφής που έλαβε με το νέο Ποινικό Κώδικα.

Να σημειωθεί ότι οι 22 καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων με κύριο αδίκημα την παραγεγραμμένη παθητική και ενεργητική δωροδοκία. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος του ΟΤΕ.

Κατά την σημερινή διαδικασία η καταδικασμένη σε 13 ετών κάθειρξη σύζυγος του καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα, υπέβαλε δια των συνηγόρων της αίτημα ώστε να εκτίσει την ποινή της κατ' οίκον λόγω της ηλικίας της. Η κ. Μάρθα Καραβέλα στην έφεση της οποίας δεν δόθηκε αναστολή και έτσι είναι κρατούμενη, όπως και οι καταδικασθέντες Πρόδρομος Μαυρίδης και Γιώργος Σκαρπέλης, στηρίζει το αίτημα της, στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα που δίνει δυνατότητα σε καταδικασθέντες άνω των 70 ετών να εκτίουν κατ' οίκον την ποινή τους.

Το δικαστήριο θα λάβει την απόφαση του στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ η Εισαγγελέας Έδρας εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της κ. Καραβέλα.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις