Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Το τεράστιο απόθεμα του "Ηρόδοτου" που ορέγεται ο Ερντογάν έχει αέριο που θα τροφοδοτούσε για δεκαετίες όλη την Ευρώπη

Το τεράστιο απόθεμα του "Ηρόδοτου&q...

Αποκαλυπτικός ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για τον "πόλεμο" των υδρογονανθράκων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδης, μίλησε χθες το βράδυ, σε εκδήλωση με θέμα τους υδρογονάνθρακες στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, που διοργάνωσε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Γεωλογικού, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και για μια ακόμα φορά, ήταν αποκαλυπτικός.

Ολο το «παιχνίδι» που «παίζει» η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, γίνεται στην ουσία για την λεκάνη του Ηροδότου. Μια υποθαλάσσια περιοχή, που προσπαθεί να υφαράξει η Τουρκία μαζί με την κυβέρνηση της Λιβύης και έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Ελλάδα.

Όπως είπε στην «Πελοποννησο» ο κ. Ζεληλίδης, η Λεκάνη του Ηροδότου, έχει διπλάσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τροφοδοτώντας στην ουσία την Λεκάνη της Λεβαντίνης, εκεί όπου αναπτύσσονται σήμερα οι εξορύξεις της Κύπρου και του Ισραήλ. Δηλαδή τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν για δεκαετίες, όλη την Ευρώπη…Στόχος του Ερντογάν ήταν και είναι ο Ηρόδοτος. Να εξασφαλίσει τους υδρίτες που βρίσκονται νότια του Καστελόριζου και να πατήσει πόδι σε όλο αυτό το σύστημα μέχρι την Αίγυπτο» τόνισε ο καθηγητής Γεωολογίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις