Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

6.500 διακοπές συνδέσεων ρεύματος στην Αχαΐα, λόγω αδυναμίας πληρωμής

6.500 διακοπές συνδέσεων ρεύματος  στην ...

Ερώτηση Τσούκαλη στην Βουλή

Χιλιάδες νοικοκυριά στην Αχαΐα αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς ηλεκτρικό. Τα παραπάνω αναφέρει σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση όσων στερούνται τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η οικονομική κρίση έχει ορατά αποτελέσματα όχι μόνο στην αγορά αλλά και στα νοικοκυριά. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά στο Νομό Αχαΐας, καθώς αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ενώ το 2008 στην πόλη της Πάτρας, έγιναν 7.000 διακοπές συνδέσεων από τη ΔΕΗ, το πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους, ο αντίστοιχος αριθμός έφτασε  τις 6.500. Αναμένεται μέχρι τέλους του χρόνου ο αριθμός να μεγαλώσει με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό από πέρυσι.

Επειδή στα πλαίσια της ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων, και της κοινωνικής αλληλεγγύης η κυβέρνηση οφείλει να δει και αυτό το θέμα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποιος  είναι ο ακριβής αριθμός των διακοπών σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Αχαΐα που πραγματοποιήθηκαν το 2007,το 2008 και το 2009 και εάν υπάρχουν στοιχεία για τα νοικοκυριά που δεν επανασυνδέθηκαν λόγω οικονομικής αδυναμίας.

2) Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ανακούφιση όσων στερούνται τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ;

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά