Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί & εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Πάτρας

Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ παρακολούθησα...

Ακόμα είδαν τη μικρού μήκους "Πλάνα απ' έξω" που δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι του 2ου ΣΔΕ του Καταστήματος Κράτησης

Tην περασμένη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Πάτρας παρακολούθησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στη διάρκεια εκδήλωσης, προβολή της βραβευμένης ταινίας ντοκιμαντέρ «Tre Maison Dasan» της Denali Tiller. Επίσης, προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινίας ντοκιμαντέρ "Πλάνα απ' έξω", την οποία δημιούργησαν οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας κατά τα "Θερινά Μαθήματα Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης" , που υλοποιήθηκαν από 9 έως 20 Σεπτεμβρίου 2019, με πρωτοβουλία του Νεανικού Πλάνου, μιας ομάδας για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων.

Η προβολή προκάλεσε έντονα συναισθήματα ικανοποίησης για το δημιουργικό αποτέλεσμα του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της κ. Αλεξοπούλου εκ μέρους του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών και του Υπεύθυνου των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Νεανικού Πλάνου κ. Κώστα Κορρέ. Ακολούθησαν εισηγήσεις από την υπεύθυνη σκηνοθέτη του εργαστηρίου ντοκιμαντέρ κ. Διονυσία Κοπανά και τον Διευθυντή του 2ου ΣΔΕ Πάτρας, κ. Μιχάλη Καραγεωργίου.  Στη συνέχεια στο βήμα κλήθηκε ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας και παραρτήματος Βάρδας, Ανδρέας Ζέρβας που συσχέτισε την ταινία και το ντοκιμαντέρ με τη ρεαλιστική σχολική ζωή των εκπαιδευομένων κρατουμένων.

 *Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις