Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Σώρρα: «Τα 600 δισ. ευρώ υπάρχουν, τα είδα στον προϋπολογισμό»

Δίκη Σώρρα: «Τα 600 δισ. ευρώ υπάρχουν, ...

Ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση βρίσκεται ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας

Με καταθέσεις πολιτών που έκαναν χρήση των εξωδίκων που παρείχε η «Ελλήνων Συνέλευσις» υποσχόμενη να καλυφθούν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και των συνεργατών του.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο πολίτες που απέστειλαν προς υπηρεσίες του Δημοσίου τα επίμαχα εξώδικα, με τα οποία ο βασικός κατηγορούμενος και ο φορέας που ίδρυσε, ουσιαστικά καλούσαν το κράτος να λάβει τα χρωστούμενα πολιτών, από τα περίφημα 600 δισ. ευρώ που υποστήριζε ότι έχει ο Αρτέμης Σώρρας από ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου.

Ο πρώτος από τους δύο μάρτυρες κατέθεσε στο δικαστήριο πως χρωστούσε 50.000 ευρώ και αποφάσισε να αποστείλει το εξώδικο, αν και, όπως τόνισε, δεν πίστεψε όσα ισχυριζόταν τα μέλη του φορέα του Αρτέμη Σώρρα.

«Μου είπαν πως υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν εξώδικες δηλώσεις προς τα ταμεία, τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν τα χρήματα από κάποιους λογαριασμούς που ανήκαν σε όλους του Έλληνες πολίτες, και σε εμένα…δεν το πίστεψα, αλλά σκέφτηκα μία στο εκατομμύριο να ισχύει, γιατί να είμαι απ' έξω;» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Ο δεύτερος πολίτης κατέθεσε πως χρωστούσε 150.000 ευρώ στο Δημόσιο και όπως είπε, απέστειλε εξώδικο έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση πως τα 600 δισ. ευρώ είναι υπαρκτά. Είπε μάλιστα, πως τα χρήματα αυτά «γράφτηκαν ξαφνικά στον προϋπολογισμό το 2015 μέχρι σήμερα. Τα είδα ξαφνικά εκεί, ενώ πριν δεν ήταν». Επέμεινε μάλιστα στην άποψη του, όταν ο πρόεδρος του ζήτησε να διευκρινίσει αν θεωρεί πως το Δημόσιο δέχθηκε το αστρονομικό ποσό. Όπως είπε ο μάρτυρας, ότι αν και είναι βιοτέχνης ξέρει καλά από λογιστικά.

Στο δικαστήριο κατέθεσε νωρίτερα στέλεχος ΔΟΥ ο οποίος ανέφερε ότι τα «εξώδικα Σώρρα» προκάλεσαν ζημιά του Δημοσίου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να την προσδιορίσει, λέγοντας παράλληλα πως όσοι τα απέστειλαν δεν είχαν διαφορετική μεταχείριση έναντι άλλων οφειλετών.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από την Έδρα, τι διαφορετική ζημιά προκάλεσαν οι πολίτες που τα απέστειλαν, σε σχέση με εκείνους που επίσης δεν πληρώνουν λόγω αδυναμίας αλλά δεν απέστειλαν εξώδικα, εφόσον και οι μεν και οι δε αντιμετωπίζονται κατά τον ίδιο τρόπο.

Μάρτυρας: Επηρεάστηκε ο προϋπολογισμός από την καθυστέρηση στις εισπράξεις. Η χρονική καθυστέρηση των 60 ημερών μέχρι να απαντήσουμε στα εξώδικα ήταν η ζημία…η βασική επιδίωξη είναι όλοι οι φορολογούμενοι να πληρώνουν στην ώρα τους. Αν δεν έρχονται οικειοθελώς θα υπάρξει πρόβλημα…τα αναγκαστικά μέτρα έχουν κόστος και δεν αποδίδουν πάντα.

Η δίκη συνεχίζεται και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 16 Δεκεμβρίου, οπότε ο Αρτέμης Σώρρας θα αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει 18 μήνες προσωρινής κράτησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις