Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στη συγκέντρωση για το ασφαλιστικό

Κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας στη συγκ...

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής για την συγκέντρωση της Πέμπτης ενάντια στο νέο ασφαλιστικό απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου, έξω από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας στην πλατεία Όλγας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στο Παράρτημα της Κορίνθου.

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας πιστά το σύγχρονο δόγμα του καπιταλισμού, το οποίο δε θυμίζει σε τίποτα δημόσια ιδιοκτησία, εργατικά και μορφωτικά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, προστασία του περιβάλλοντος, σωματεία και διεκδικήσεις, προωθεί νομοσχέδιο για την κατάργηση του κοινωνικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τη σύνταξη από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική ευθύνη. Σε συνέχεια της αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης της προηγούμενης κυβέρνησης, διευκολύνει έτσι τις επενδύσεις, δηλαδή την κερδοφόρα ανάπτυξη του κεφαλαίου.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο διατηρώντας πτυχές του νόμου Κατρούγκαλου, μετατρέπει το επικουρικό σύστημα ασφάλισης σε πλήρες κεφαλαιοποιητικό σύστημα, όπου δεν υπάρχει καμία συνθήκη που ταιριάζει σε ένα δημόσιο σύστημα ασφάλισης. Γιγαντώνεται η περικοπή συντάξεων, ενώ η επικουρική σύνταξη θα είναι αποκλειστικά χορηγούμενη από ιδιώτες. Παράλληλα, παγιώνεται η διακοπή κάθε είδους κρατικών ασφαλιστικών ταμείων που ήδη έχουν υποστεί δραματικές απώλειες.

Κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα, έχοντας ήδη ψηφίσει νόμο που επιφέρει ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, απαιτεί φακέλωμα των εργαζομένων, προσπαθεί να εκφυλίσει τις γενικές τους συνελεύσεις ως όργανο δημοκρατικής λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, αντικαθιστώντας τις με ηλεκτρονική ψήφο για να ενισχύσουν την αποξένωση των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες. Εξαπολύουν με ολοφάνερο τρόπο μια επίθεση στη βάση της εργατικής τάξης, εκεί που μπορεί να αναπτύξει αγώνες και να επιβάλει με αυτούς τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες των εργαζομένων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία πρέπει να αντιδράσουν αποφασιστικά στο νέο κύμα σκληρών μέτρων που μας ετοιμάζουν. Το εργατικό κίνημα ανεξάρτητα από τα κόλπα στις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μέσα από τις «κοινωνικές συμμαχίες», που στηρίζουν ξεκάθαρα την Κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΣΕΒ προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα, οφείλει να καταγγείλει αυτήν την κατακρεούργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο όνομα της “ανάπτυξης” και να βροντοφωνάξει ότι η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα. Με συλλογικούς, μαζικούς αγώνες όλων των εργαζομένων να διεκδικήσουμε:

Δημόσια ποιοτική κοινωνική ασφάλιση

Δημόσια και δωρεάν ποιοτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, πλήρη και ασφαλισμένη.

Όλοι/ες στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, Πέμπτη 5/12 από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με προσυγκέντρωση στο Παράρτημα στις 6μμ.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις