Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Στην τελική ευθεία η πώληση 10 λιμανιών - Ανάμεσά τους και της Πάτρας

Στην τελική ευθεία η πώληση 10 λιμανιών ...

Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ επισπεύδουν τις διαδικασίες

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση 10 περιφερειακών λιμανιών σε Βόλο, Ραφήνα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ελευσίνα, Λαύριο, Κέρκυρα και Καβάλα, καθώς μετά από καθυστερήσεις ετών, το ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας τους φακέλους με τα τεχνικά τους στοιχεία, συνοδευόμενους με προτάσεις για την αξιοποίησή τους.

 

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες για τη μετατροπή του λιμένος της Πάτρας, σε ισχυρό εμπορικό κόμβο.

Ένα μεγάλο στοίχημα, αποτελεί το λιμάνι της Πάτρας, καθώς λόγω της Εγνατίας, έχει χάσει κομμάτι της επιβατικής κίνησης προς την Ηγουμενίτσα. Έτσι, οι Πατρινοί υποστηρίζουν ότι, η ανάπτυξη της εμπορευματικής κίνησης είναι όρος απαραίτητος για την ανάπτυξη του λιμανιού.

Από κυβερνητικής πλευράς, πρόθεση αποτελεί, η επίσπευση των διαδικασιών, γι’ αυτό και το επόμενο ραντεβού με το ΤΑΙΠΕΔ, για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της διαγωνιστικής διαδικασίας, θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Οι διαγωνισμοί αναμένεται να ξεκινήσουν με τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας, το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ειδικά για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οι Αμερικανοί που είχαν ενδιαφερθεί στο παρελθόν, φαίνεται ότι διατηρούν ενεργό το ενδιαφέρον τους. Στο μικροσκόπιο, επίσης, επενδυτών από τον κλάδο της κρουαζιέρας, μπαίνουν τα λιμάνια του Λαυρίου, της Κέρκυρας της Ηγουμενίτσας και της Καβάλας.

 Την ίδια στιγμή, επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει για το λιμάνι της Ραφήνας, ενώ στην Ηγουμενίτσα, το ΤΑΙΠΕΔ θα επιδιώξει την παραχώρηση του συνόλου των δραστηριοτήτων του λιμανιού σε ιδιώτη, για μακροχρόνια αξιοποίηση και εκμετάλλευση. Στο βασικό επενδυτικό πλάνο για την Ηγουμενίτσα, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και η ανάπτυξη μαρίνας, γεγονός που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των Ιταλών.

Ανάλογο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας, εμφανίζει και το λιμάνι της Κέρκυρας.

 

*Με στοιχεία από newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις