Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Αντιδράσεις για τη φιλοξενία προσφύγων στο χώρο του εργοστασίου «Αιγαίον»

Ηλεία: Αντιδράσεις για τη φιλοξενία προσ...

Συνεδρίαση της τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Επιταλίου του Δήμου Πύργου

Παρουσία πολλών κατοίκων και εκπροσώπων φορέων του Επιταλίου (σύλλογος Γυναικών, ποδοσφαιρική ομάδα Αλφειός κ.α.) αλλά και των υπόλοιπων τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βώλακα πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το βράδυ η συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου της κοινότητας Επιταλίου του δήμου Πύργου.

Μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν τα όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας στο χώρο του εργοστασίου «Αιγαίον».

Οι παρόντες -ανάμεσα τους και ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος– εκδήλωσαν την σαφέστατη αντίθεση τους σε μια τέτοια προοπτική για ανθρωπιστικούς λόγους όπως αναφέρθηκε.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, παίρνοντας το λόγο, τόνισε πως είναι ανθρωπιστικοί οι λόγοι που δεν πρέπει στην περιοχή να δημιουργηθεί Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το σημείο δεν διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για να μείνουν εκεί…

«Δεν γίνεται να μπουν άνθρωποι εκεί. Και οι λόγοι γι` αυτό είναι πολλοί… όποτε βρέχει η ευρύτερη περιοχή πλημμυρίζει και θυμίζει βάλτο ενώ το Ποτόκι είναι πολύ κοντά! Επίσης θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις για το μέγεθος της ακτινοβολίας από τις κεραίες που υπάρχουν όπως και για ίχνη από βαριά μέταλλα εντός του παλιού εργοστασίου. Όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να επικαλεστούμε και να στείλουμε επιστολές σε διεθνείς Οργανισμούς γνωστοποιώντας ότι ο χώρος δεν προσφέρεται για να φιλοξενήσει ανθρώπους».

Ο κ. Αντωνακόπουλος πρόσθεσε επίσης πως «Επειδή βλέπουμε τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές, αν παρθεί μια απόφαση να κλείσουμε αυτούς τους ανθρώπους σε ένα τέτοιο χώρο θα εξαγριωθούν κι αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία. Όπου και να πήγαν τους έδιωξαν… εμείς γιατί να το δεχθούμε αυτό; Εναλλακτικώς θα έλεγα ότι μπορούν να φέρουν 100 οικογένειες να διαμείνουν στον Πύργο σε σπίτια με ενοίκιο. Να ζήσουν ανθρώπινα και ισότιμα μέσα στην κοινωνία με δεδομένο ότι προβλέπεται και επιδότηση γι` αυτό».

Μάλιστα ο δήμαρχος κάλεσε τους παρόντες να κινητοποιηθούν δυναμικά πριν είναι αργά καλώντας τους συνάμα να δώσουν το παρόν και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που είναι προγραμματισμένη για την ερχομένη Παρασκευή στο Λάτσειο…

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης το λόγο πήραν πολλοί από τους παρόντες εκφράζοντας την εναντίωση τους στην προοπτική της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Επιταλίου Γιάννης Μπαλάσκας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Δεν είμαστε ρατσιστές όμως δεν γίνεται να έρθουν εδώ 1.500 άτομα όπως ακούγεται και ο βασικότερος λόγος είναι ανθρωπιστικός». Σε ανάλογο ύφος κινήθηκαν και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Αλφειούσας Νίκος Δημόπουλος, Ανεμοχωρίου Χρήστος Μπουλαλάς και Αγριδίου Γιάννης Μπιρμπίλης. Αρκετές ήταν οι αιχμές και για την απαξίωση που βιώνει η περιοχή εδώ και πολλά χρόνια…

Από την συνεδρίαση δεν πάρθηκε κάποια κεντρική απόφαση για σχετικές κινητοποιήσεις κάτι που όπως αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

πηγή: patrisnews.com

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις