Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το Ωδείο «Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας» ως φορέας πολιτισμού

Το Ωδείο «Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας» ω...
Γιώργος Μπουρδόπουλος

Του Γιώργου Μπουρδόπουλου

Το ΩΔΕΙΟ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2014, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού, Γιώργου Μπουρδόπουλου και με τη Διοικητική Διεύθυνση της πιανίστα, Έφης Καββαδία- Ζέρβα.

Κίνητρο για την δημιουργία του, ήταν η ύπαρξη ενός σημαντικού αριθμού καταρτισμένων προσώπων, οι οποίοι εντόπισαν την ανάγκη για συστηματική μουσική παιδεία στην πόλη μας. Πέρα από την μουσική εκπαίδευση, στόχος των μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΩΔΕΙΟΥ, είναι να παρέχει ισχυρά κίνητρα, κάνοντας τη μουσική ευχάριστη και προσιτή στο κάθε άτομο ξεχωριστά.

Αυτό επιτυγχάνεται, μέσα από εξατομικευμένα προγράμματα εκπαίδευσης, τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Ταυτόχρονα, οι σπουδές που προσφέρει εναρμονίζονται με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και της διαρκώς ανήσυχης καλλιτεχνικής αγοράς, στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Παρά το γεγονός, ότι η έναρξη της λειτουργίας του συνέπεσε χρονικά με την οικονομική κρίση της χώρας, έλαβε την απαιτούμενη στήριξη τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Οργανισμού της ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ’’, όσον και από την τοπική κοινωνία. Σήμερα μετρά στο ενεργητικό του 400 μαθητές και 35 καθηγητές όλων των μουσικών ειδικοτήτων.

Επιπλέον, παρέχει στους μαθητές του, υψηλού επιπέδου καλλιτεχνική εκπαίδευση και τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά, στις καλλιτεχνικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα, τόσο στην πόλη μας, όσο και έξω από αυτή. Ενώ παράλληλα τους δίνει πολλές ευκαιρίες, προκειμένου να είναι ενεργά μέλη σε Ορχήστρες, Χορωδίες και διάφορα άλλα μουσικά σχήματα, προσφέροντάς τους έτσι τη δυνατότητα ανάπτυξης συνεργατικού πνεύματος, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο ενασχόλησης με την μουσική.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις