Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Παίρνει μισθό ο αντιπρόεδρος

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Παίρνει μισθό ο αντιπρόεδρος

Εγκρίθηκε μισθός 300 ευρώ για τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Γ. Μαγιάκη

Σε πιο ήπιο κλίμα σε σχέση με την προηγούμενη φορά πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019 η συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με κυρίως οικονομικά θέματα στην ατζέντα. Η συνεδρίαση έγινε απόντος του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου Σταύρου Τσακίρη, ο οποίος βρισκόταν στο Ναύπλιο όπου διδάσκει στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Όπως μάθαμε, ένα από τα θέματα αφορούσε στην παροχή αμοιβής στον πρόεδρο & αντιπρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου για τις συνεδριάσεις κάθε μήνα. Μέχρι πρότινος δεν ίσχυε καμία αμοιβή, ωστόσο συζητήθηκε και εγκρίθηκε να δίνεται μία αμοιβή στον αντιπρόεδρο Γιώργο Μαγιάκη της τάξης των περίπου 300 ευρώ (270 ευρώ καθαρά). Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική σκέψη – πρόταση ήταν η αμοιβή (μηνιαίες παροχές) να είναι αντίστοιχες του ποσού του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου που ωστόσο είναι πολύ υψηλότερο πλέον των 800 ευρώ. Έτσι η τελική συμφωνία αφορά στο προαναφερόμενο ποσό των 300 ευρώ.

Ένα άλλο οικονομικής φύσεως θέμα αφορούσε στην μεταφορά στην Πάτρα από 7/1/2020 της παιδικής παράστασης – συμπαραγωγής με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη που θα παιχθεί τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τα σχολεία έως 26 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων. Το ποσό που έχει εγκριθεί συμμετοχής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην παραγωγή της παράστασης είναι της τάξης των 24.000 ευρώ. Σε αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε και τελικά εγκρίθηκε ένα επιπλέον ποσό που αφορά στο λεγόμενο «τίμημα φιλοξενίας» των 10 ατόμων του θιάσου, το οποίο ωστόσο δεν θα είναι πλέον των 4.000 ευρώ.

Τέλος διευθετήθηκε και λύθηκε και ένα θέμα που αφορά ηθοποιό συνεργάτη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τον Πατρινό Σπύρο Κουβαρδά, ο οποίος σκηνοθετεί έργα για τα ΚΑΠΗ με τη συμβολή του ΔΗΠΕΘΕ.

Να προσθέσουμε πως οι πρόβες για την κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Στάινμπεκ σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 27 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

 

Σε γραπτή του δήλωση για το θέμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΥΕ Πάτρας, Πέτρος Βάης αναφέρει τα εξής: 

"Σε ανάρτησή σας στο THE BEST με τον τίτλο «ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Για πρώτη φορά παίρνει μισθό και ο αντιπρόεδρος», σήμερα 2/12/2019, 19.24, εκ παραδρομής γράφτηκε ότι «…η αρχική σκέψη – πρόταση ήταν η αμοιβή (μηνιαίες παροχές) να είναι αντίστοιχες του ποσού του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου που ωστόσο είναι πολύ υψηλότερο πλέον των 800 ευρώ.»
Σας κάνουμε επίσημα γνωστό ότι: Ποτέ δεν υπήρξε σκέψη-πρόταση για αμοιβή τέτοιου ύψους στον αντιπρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ.

Η πραγματικότητα έχει ως εξής:  στην εισήγηση του προέδρου στη συνεδρίαση του ΔΣ αναφέρθηκε ότι  σύμφωνα με το άρθρο 255 παρ. 5 του Ν. 3463/2006, και την KYA 42188/08.07.2018 (ΦΕΚ 470/20.08.2018 τεύχος ΥΟΔΔ)…. στον πρόεδρο ή στον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης καταβάλλεται αποζημίωση, η οποία ορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ύστερα από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης και μπορεί να ανέρχεται μέχρι το ποσό των 897,75 €, που είναι και η αποζημίωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καμία σκέψη ή πρόταση δεν υπήρξε για αποζημίωση τέτοιου ύψους και στο ΔΣ η πρόταση του Προέδρου ήταν εξ αρχής η αποζημίωση του αντιπροέδρου να είναι 350 € μεικτά (περίπου 267 € καθαρά). Αυτό και ψηφίστηκε.

Παρακαλώ για τη διόρθωση ώστε ο πατραϊκός λαός να είναι σωστά και υπεύθυνα ενημερωμένος." 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture