Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερυμάνθου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτι...

Για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Συνεδρίασε πρόσφατα υπό την προεδρία του Δημάρχου Ερυμάνθου, Θεόδωρου Μπαρή το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας μετά και τη συγκρότησή του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και προγραμματισμός των δράσεων και του συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο προετοιμασίας έγινε εκτίμηση της εξέλιξης αντιπλημμυρικών έργων που έχουν ξεκινήσει σε διάφορες περιοχές του Δήμου, με έμφαση στον καθαρισμό των χειμάρρων, ενώ ζητήθηκε να καταγραφούν τα σημεία στα οποία κάθε χρόνο δημιουργείται πρόβλημα εξαιτίας χιονοπτώσεων και κατολισθήσεων προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις.

Ακόμη, ελήφθησαν αποφάσεις για την προμήθεια αλατιού, για τον ορισμό χώρων υποδοχής των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ καταρτίστηκε και το σχέδιο δράσης σε συνεργασία με τους εθελοντικούς φορείς.

«Σκοπός μας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η προετοιμασία, ώστε ο Δήμος μας να θωρακιστεί απέναντι στα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει εκτός των άλλων και την επίσπευση των εργασιών για τον καθαρισμό των χειμάρρων και των αντιπλημμυρικών έργων εκ μέρους της Περιφέρειας. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου με την πολύτιμη βοήθεια των κλιμακίων των εθελοντών έχει οργανωθεί και βρίσκεται σε ετοιμότητα  για να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα. Άλλωστε, με τα ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών, δεν εφησυχάζουμε και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνολικός σχεδιασμός ώστε την κρίσιμη στιγμή να μπορούμε να τον εφαρμόσουμε», τόνισε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ:

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού συμμετείχαν ο Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Ζώης Μαρτζάκλης, ο Αντιδήμαρχος - Αναπληρωτής Πολιτικής Προστασίας Γεωργαντόπουλος Διονύσιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεωργαντόπουλος Λεωνίδας, ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, Π.Ε. Αχαΐας Ιωάννης Μπάφας,, η εκπρόσωπος του Κ.Ε.Τ.Χ (Ανθυπασπιστής) κα Κωνσταντίνα Παύλου, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας Χριστόπουλος Θεόδωρος, ο Επιπυραγός – Διοικητής 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Μαρτζάκλης Βασίλειος, ο εκπρόσωπος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλ/τσας Πυρ/μος Θεόδωρος Μπαρδάκης, ο Εκπρόσωπος Δασονομείου Χαλ/τσας Παπακωνσταντίνου Ιωάννης, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ερυμάνθου Ζγολόμπης Απόστολος και ο Εκπρόσωπος του Σώματος Εθελοντών Αντιμετώπισης Καταστροφών Διασωστών Πυροσβεστών Δ. Ερυμάνθου (ΣΕΑΚΔΙΠΥ) Τσάμης Αθανάσιος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις