Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργαστήριο Βοτανικής Ζιζανιολογίας: «Η καινοτομία που είναι διαθέσιμη για το χωράφι»

Εργαστήριο Βοτανικής Ζιζανιολογίας:  «Η ...

22o Forum Ανάπτυξης - money Show Πάτρας

 

Το πόσο η τεχνολογία έχει καταφέρει να βοηθήσει σε καίριους τομείς της Γεωργίας αποτυπώθηκε στη χθεσινή εκδήλωση του Εργαστηρίου Βοτανικής Ζιζανιολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Πατρών. Την εκδήλωση συντόνισε η Λίτσα Λίοπα-Τσακαλίδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών και παρέστη επίσης ο Χαράλαμπος Κασίμης, πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην παρουσίασή της η κ . Λιόπα Τσακαλίδη παρουσίασε τεχνολογίες ευφυιούς γεωργίας οι οποίες στις ημέρες μας είναι επιτακτικό να χρησιμοποιούνται δεδομένου ότι ο αγρότης έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. Αυτές είναι η κλιματική αλλαγή, η ανάγκη καλύτερης διαχείρισης των υδάτων, η μείωση της καλλιεργίσιμης γης και η ασφάλεια των τροφίμων.

Ο Xαράλαμπος Κασίμης παρουσίασε ποιες είναι οι πολιτικές της Ευρωπαικής Ένωσης στον τομέα της Γεωργίας και ποιες αλλαγές θα συντελεστούν το επόμενο διάστημα από την αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Η Αγγελική Καυγά, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε ένα πρότυπο πρόγραμμα ανάπτυξης θερμοκηπίων με «ευφυή» τεχνολογία. Τα «ευφυή» θερμοκήπια προσφέρουν

 προϊόντα ανταγωνιστικού κόστους και υψηλής ποιότητας. Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και προστασία του περιβάλλοντος και αποτελεί μια βέλτιστη αειφόρα πρακτική καλλιέργειας.

 Ο Παντελής Μπαρούχας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε τις δράσεις του εργαστηρίου.

O Hρακλής Κασίμης εκ μέρους της Dataverse μίλησε για το πρόγραμμα Arethousa που εξασφαλίζει σημαντικά υδάτινους πόρους στη Γεωργία.

Ο Σπύρος Θεοχάρης, οικονομολόγος, αναφέρθηκε στα άλματα που οφείλει να κάνει σήμερα η κτηνοτροφία προκειμένου να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις