Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παρέμβαση εργαζομένων του Θ.Π.Κ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

Παρέμβαση εργαζομένων του Θ.Π.Κ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

"Δεν μας εκφράζει το νέο σωματείο"

 Σε ανακοίνωση  - "Παρέμβαση Πλειοψηφίας Εργαζομένων του Θ.Π.Κ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»" όπως τιτλοφορείται αναφέρεται: "Η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Θ.Π.Κ. «ΜΕΡΙΜΝΑ» δεν υιοθετεί το κείμενο που εκδόθηκε από το "ΝΕΟ" σωματείο καθώς αυτό δεν νομιμοποιείται να ομιλεί για όλους τους εργαζόμενους του κέντρου παρά μόνο για τα μέλη του. Το σωματείο που θεωρεί την πρόσληψη εργαζομένων παράνομη,  προσπαθεί να κάνει την λειτουργία του κέντρου δύσκολη και να το καταστήσει ανενεργό, σε καμία περίπτωση δεν μας εκφράζει.

 Η διοίκηση του σωματείου σε πλήρη εναρμόνιση με τα διορισμένα  μέλη του Δ.Σ.(κύριο Ταβουλάρη και κύριο Σουλελέ)από τον Δήμαρχο Πατρέων, καθώς προέρχονται από τον ίδιο κομματικό χώρο, παίζουν με το μεροκάματο και το φαί των παιδιών μας, καθώς το μόνο που επιθυμούν απ’ότι φαίνεται είναι να προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν τις εντυπώσεις, να συκοφαντήσουν το κέντρο στην Τοπική Κοινωνία και να κερδίσουν  πιθανούς μελλοντικούς ψηφοφόρους.   Καλούμε όλους να ρίξουν τους τόνους και να μην δημιουργούν θέματα προκειμένου να βγουν από την προσωπική τους αφάνεια. Επίσης, δηλώνουμε τα εξής :

1)    Ανήκουμε ή δεν ανήκουμε ή έχουμε αποχωρήσει από το σωματείο, αλλά δεν μας καλύπτει σε καμία περίπτωση με τους χειρισμούς του σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της Διοίκησης του “ΜΕΡΙΜΝΑ” ή την διεκδίκηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

2)    Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του κέντρου, αναγνωρίζουμε πως έχει καταβάλει μέγιστες προσπάθειες προκειμένου το “ΜΕΡΙΜΝΑ” να σταθεί όρθιο σε όλες τις δυσκολίες , ανοίγοντας πάραυτα νέες θέσεις εργασίας ,προκειμένου να μην στερηθούν οι εκπαιδευόμενοι- παιδιά τους, σωστές υπηρεσίες. Αυτή τη στιγμή στο κέντρο εργάζονται 59 άτομα.

3)    Εμπιστευόμαστε τους χειρισμούς της Διοίκησης, καθώς κινούνται με γνώμονα την καλύτερη και ουσιαστικότερη παροχή υπηρεσιών.

4)    Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν εισπράττουν καμιά αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

5)    Η μη μείωση -περικοπή των μισθών μας κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και παρότι οι μνημονιακοί νόμοι το επέτρεπαν ,αποδεικνύει περίτρανα το ενδιαφέρον της Διοίκησης για το προσωπικό καθώς επίσης και το σεβασμό στις υπηρεσίες που προσφέρουμε στα παιδιά τους.

6)    Η δημιουργία νέων δομών ( Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) καθώς και  νέων εργαστηρίων, η προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξέλιξης του κέντρου είναι αποτέλεσμα των ενεργειών και  πρακτικών της υπάρχουσας Διοίκησης του “Μέριμνα”, η οποία κατασυκοφαντείται και κατηγορείται από το εν λόγω «νέο σωματείο “ Εργαζομένων καθώς επίσης και από τα διορισμένα από το Δήμαρχό μέλη .

7)    Τα μέλη τα οποία διορίζονται από τον Δήμαρχο Πατρέων, δεν έχουν καμιά παρουσία και ενδιαφέρον για το ίδρυμα παρά μόνο για διεκπεραίωση θεμάτων που αφορούν μόνο  συγκεκριμένα άτομα του προσωπικού.

8)    Η πλειονότητα των εργαζομένων του Θ.Π.Κ «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» δεν αποδεχόμαστε τις αβάσιμες καταγγελίες και το κακό κλίμα που θέλουν να καλλιεργούν μειοψηφίες εργαζομένων για ιδιοτελής σκοπούς.

9)    Ενημερώνουμε επίσης, πως λόγω του φοβερού αγώνα που έχουν δώσει μέλη του σημερινού  Δ.Σ , όλοι οι εργαζόμενοι του «ΜΕΡΙΜΝΑ» αμειβόμαστε στην ώρα μας και με όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο επιδόματα κτλ.

 

Τέλος επιφυλασσόμαστε παντός δικαιώματος μας για την προάσπιση της δουλειάς μας και της εργασιακής ηρεμίας που χρειαζόμαστε για να επιτελέσουμε το λειτούργημα μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με τις ζωές μας και με τις ζωές των  εκπαιδευόμενων του κέντρου .

 

Έχουν προηγηθεί υπογραφές".

   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις