Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατά συρροή δολοφόνος διώκεται για την απαγωγή και τον θάνατο 9χρονης

Κατά συρροή δολοφόνος διώκεται για την α...

Μια υπόθεση που κρατάει από το 2003

Το όνομά του είχε εμφανιστεί πολλές φορές στις αστυνομικές έρευνες, όμως ποτέ δεν κατηγορήθηκε επισήμως. Ο Γάλλος κατά συρροή δολοφόνος Μισέλ Φουρνιρέ διώκεται από σήμερα για τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός κοριτσιού το 2003.

Ο 77χρονος Φουρνιρέ κατέθετε επί τρεις ώρες στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση της εξαφάνισης της 9χρονης Εστέλ Μουζέν και στη συνέχεια του ασκήθηκε δίωξη για «απαγωγή και ομηρεία» που οδήγησε στον θάνατο του παιδιού, ανέφερε μια δικαστική πηγή.

Η πηγή αυτή δεν διευκρίνισε αν ο Φουρνιρέ ομολόγησε την εμπλοκή του στην εξαφάνιση της 9χρονης. Οι δικηγόροι του δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Ο Μισέλ Φουρνιρέ υποστήριζε ανέκαθεν ότι δεν έχει καμία σχέση με την εξαφάνιση της Εστέλ, στις 9 Ιανουαρίου 2003 από το Γκερμάντ, στην περιφέρεια του Παρισιού. Ισχυριζόταν ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν στο σπίτι του στο Σαρ-Κουστίν του Βελγίου. Ως άλλοθι επικαλείτο το τηλεφώνημα που έκανε το ίδιο βράδυ στον γιο του για να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του. Αν και ο γιος του δεν σήκωσε το τηλέφωνο, η κλήση καταγράφηκε.

Το άλλοθι του όμως φαίνεται ότι καταρρίφθηκε πρόσφατα, από την πρώην σύζυγό του, την Μονίκ Ολιβιέρ. Την περασμένη Πέμπτη η γυναίκα δήλωσε στην δικαστή Σαμπίν Κερίς ότι εκείνη ήταν που πήρε τηλέφωνο, αφού της το ζήτησε ο τότε σύζυγός της. «Αυτό σημαίνει ότι ο Μισέλ Φουρνιρέ δεν βρισκόταν στο Σαρ-Κουστίν την ημέρα της εξαφάνισης της Εστέλ Μουζέν. Ήταν αλλού», εξήγησε ο συνήγορος της Ολιβιέρ, Ρισάρ Ντελζέν. Η πελάτισσά του πάντως δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το πού μπορεί να βρισκόταν ο Φουρνιρέ. «Την εποχή εκείνη έφευγε για πολλές ημέρες (…) Το να καταγράψει τις απουσίες του τον Ιανουάριο του 2003 είναι λίγο περίπλοκο σήμερα», εξήγησε.

Ο μικρή Εστέλ χάθηκε ενώ επέστρεφε από το σχολείο της, το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου 2003. Δεν βρέθηκε ποτέ.

Το 2006 η αστυνομία προσπάθησε για πρώτη φορά να συνδέσει τον Μισέλ Φουρνιρέ με το έγκλημα. Μια φωτογραφία του κοριτσιού βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, ενώ είχε και ένα άσπρο βανάκι, παρόμοιο με εκείνο που είχε θεαθεί τρία χρόνια νωρίτερα στην περιοχή που χάθηκε το παιδί. Η έρευνα τότε δεν προχώρησε, ενώ έξι χρόνια αργότερα, από την εξέταση χιλιάδων τριχών που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, δεν εντοπίστηκε το DNA του κοριτσιού.

Οι εικασίες για την πιθανή εμπλοκή του αναζωπυρώθηκαν τον Μάρτιο του 2018, σε μια δίκη για τις δολοφονίες της Τζοάνα Πάρις και της Μαρί-Ανζέλ Ντομές, το 1988 και το 1990 αντίστοιχα. Τότε ο Φουρνιρέ είπε στην δικαστή Κερίς, αναφερόμενος στην εξαφάνιση της Εστέλ, ότι έχει «τη φωλιά του λερωμένη».

Η δήλωσή του θεωρήθηκε ομολογία από τον πατέρα του κοριτσιού που δεν σταμάτησε ποτέ τον αγώνα του για να μάθει τι απέγινε το παιδί του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις