Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παραλήρημα κατά προσφύγων στη Σπάρτη – ΒΙΝΤΕΟ

Παραλήρημα κατά προσφύγων στη Σπάρτη – ΒΙΝΤΕΟ

Στο στόχαστρο «αγανακτισμένων» οι πρόσφυγες

Στο στόχαστρο λεκτικών επιθέσεων, από μερίδα κατοίκων, βρέθηκαν πρόσφυγες που έφτασαν στη Σπάρτη μαζί με τις οικογένειες τους, το πρωί της Τετάρτης. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της πόλης και έξω από αυτό είχαν συγκεντρωθεί «αγανακτισμένοι» κάτοικοι, οι οποίοι προχώρησαν σε υποτιμητικά σχόλια για την καταγωγή και τη θρησκεία των προσφύγων.

Σε βίντεο που ανάρτησε το τοπικό σάιτ apela.gr, ακραία στοιχεία ακούγονται να λένε  «είναι Σύριοι όλοι αυτοί;» ή «γονατίστε μόνο είναι και μουσουλμάνοι». Μία από τους «αγανακτισμένους» ακούγεται να επιτίθεται κατά προσφυγοπούλας λέγοντας «να και η μπούργκα». Σε δηλώσεις του στην κάμερα ένας κάτοικος της περιοχής που δηλώνει πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία δηλώνει πως «εμείς φέραμε την εικόνα του Αγίου Νικόλα μαζί. Αυτοί τι φέρανε, τον Αλλάχ;».

Αλλά δεν είναι μόνο η μερίδα των κατοίκων. Ο αντιδήμαρχος της Σπάρτης Δημήτρης Καπονικολός, δηλώνει στην κάμερα του apela.gr:

«Σήμερα καταστράφηκε η πόλη μας. Είχαν πει ότι θα είναι 150 άτομα, μας έχουν φέρει 250. Δεν είναι κανένας Σύριος, το ευτύχημα είναι ότι έχουν φέρει μόνο οικογένειες»…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις