Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν στην Πάτρα η Αγία Αικατερίνη & ο Άγιος Στυλιανός

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν στην Πάτρα η Αγί...

Στο ναό της Αγ. Αικατερίνης τη Θεία λειτουργία τέλεσε ο Επίσκοπος κ. Χρύσανθος

Η μνήμη της μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης τιμήθηκε και στην Πάτρα την περασμένη Κυριακή το απόγευμα και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019. Στον ομώνυμο ιερό ναό στην Πάτρα, κοντά στην πλ. Μαρούδα, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο.

Ο κ. Χρύσανθος στην ομιλία του ανέφερε ότι η Αγία Αικατερίνη αγάπησε τον νυμφίο της ψυχής  της, Σωτήρα Χριστό με όλη την δύναμη της καρδιάς και του «είναι» της κ γι’ αυτό και o ιερός υμνωδός της εκκλησίας μας την ονομάζει Νύμφη Χριστού και δικαίως αφού η Αγία Αικατερίνη έγινε συμμέτοχος στον θάνατο και στην ανάσταση του Κυρίου.

Αυτό που ζητά και σήμερα η Αγία Αικατερίνη από τα πιστά της εκκλησίας τέκνα είναι να κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού την Αγία μας ορθόδοξο πίστη, να αγαπήσουμε την εν Χριστώ ζωή καθώς και την ομολογία, υπογράμμισε ο κ. Χρύσανθος ενώ μετέφερε και τις εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα θεοσκέπαστα, θεοφρούρητα και Αγιοσκέπαστα.

Τέλος ο Επίσκοπος Κερνίτσης συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ομπλού αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Κωτσάκη καθώς και τους συνεφημερίους και συνεργάτες του διά το πνευματικό έργο και την πνευματική τους προσφορά τόσο στην Ιερά Μονή Ομπλού όσο και στην ενορία.

Να θυμίσουμε πως η Αγία Αικατερίνη ή Αικατερίνα, ήταν μία από τους Μεγαλομάρτυρες της Ορθοδοξίας, που έμεινε ακλόνητη στα πιστεύω της παρά τις πιέσεις και τα βασανιστήρια που υπέστη, κατά τον πρώιμο 4ο αιώνα. Είχε γεννηθεί το 287 μ.Χ., στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και απεβίωσε ενώ ετάφη στην ιερά μονή στο όρος Σινά.

*Στο μεταξύ με λαμπρότητα εορτάστηκε και τιμήθηκε και η μνήμη του Αγίου Στυλιανού στην Πάτρα με επίκεντρο το εκκλησάκι στο πλάι του κτιρίου όπου άλλοτε λειτουργούσε το Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων απέναντι από το παλαιό Δημοτικό νοσοκομείο στην άνω πόλη. Στον μικρό αυτό ναό προς τιμήν του Αγίου Στυλιανού που θεωρείται ο προστάτης των παιδιών, εψάλη εσπερινός το απόγευμα της Δευτέρας ενώ την Τρίτη 26/11 το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία παρουσία πολλών πιστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις