Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έσπασαν τα ισόβια του 55χρονου με τα 700 δενδρύλλια χασίς στην Ηλεία

Φωτ. αρχείου eurokinissi

Φωτ. αρχείου eurokinissi

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η απόφαση του δικαστηρίου

Γλίτωσε τα ισόβια δεσμά ο 55χρονος από την Ηλεία που τον Μάϊο του 2015 συνελήφθη από τις αρχές τ καθώς διατηρούσε σε περιοχή της Ηλείας φυτεία με 700 δενδρύλλια κάνναβης. Το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και τον καταδίκασε σε 13 χρόνια φυλάκιση ενώ του επέβαλε και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ανέδειξε το γεγονός ότι τα δενδρύλλια δε στάλθηκαν για χημική ανάλυση πράγμα που συνέβαλε στην μείωση της ποινής του σε σχέση με το Πρωτόδικο δικαστήριο, το οποίο να σημειώσουμε ότι εκτός από την ισόβια κάθειρξη είχε επιβάλλει και πρόστιμο 200.000.  

Στα μαλακά καθώς δεν έγινε χημική ανάλυση στα δενδρύλια

Η «καλοστημένη» επιχείρηση

Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο σε δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση αποτελούμενη από δέντρα και θάμνους, όπου καλλιεργούσε τα δενδρύλλια.

Είχε πραγματοποιήσει επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον, έτσι ώστε αφενός τα δενδρύλλια να βρίσκονται σε πλήρη κάλυψη και αφετέρου να μην επισκιάζονται από δέντρα και να δέχονται την απαραίτητη ηλιακή ενέργεια για φωτοσύνθεση. Μάλιστα διέμενε στο χώρο της φυτείας, σε πρόχειρη αυτοσχέδια καλύβα, έχοντας τοποθετήσει κρεβάτι, οικοσκευή (πετρογκάζ, μαγειρικά σκεύη) και μεγάλες ποσότητες τροφίμων που του επέτρεπαν μακρά παραμονή.

Για τη συστηματική περιποίηση και φροντίδα των δενδρυλλίων είχε εναποθέσει στο χώρο φυσική και χημική λίπανση, ενώ παράλληλα φρόντιζε για το πότισμα αυτών με νερό που αποθήκευε σε πλαστικά βαρέλια από φυσική πηγή της περιοχής. Είχε ακόμη δημιουργήσει και επιπλέον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος προορίζονταν για την καλλιέργεια 53 δενδρυλλίων κάνναβης, που καλλιεργούσε σε ισάριθμα πλαστικά γλαστράκια (φυτώριο), ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην καλύβα οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 44 γραμμάρια σπόρων κάνναβης.

Ήταν μπλεγμένος και σε άλλες υποθέσεις...

Το παρελθόν του δράστη

Παράλληλα, από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι, εκκρεμούσαν σε βάρος του τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις, των: Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών και Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου για συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του νόμου περί όπλων με συνολική ποινή 79 έτη κάθειρξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις