Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τυφλοί 100% πήγαν για επανέλεγχο και έβρισκαν ξανά το φως τους! Συνεχίστηκε η δίκη για τους "τυφλούς" της Ζακύνθου

Τυφλοί 100% πήγαν για επανέλεγχο και έβρ...

Στην Πάτρα

Συνεχίστηκε χθες στο Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας η δίκη για τα μαϊμού επιδόματα τυφλών στη Ζάκυνθο με κατηγορούμενους τον πρώην Νομάρχη Διονύση Γάσπαρο και έναν συνταξιούχο σήμερα γιατρό που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ψευδείς βεβαιώσεις και απάτη από κοινού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, κατά την περίοδο 2002-2007 στη Ζάκυνθο εγκρίθηκαν 568 επιδόματα τυφλότητας, σε πληθυσμό 40 χιλιάδων κατοίκων, όταν στο Ηράκλειο των 300.000 οι τυφλοί ήταν μόλις 1.151.

Το ποσοστό της Ζακύνθου ήταν τετραπλάσιο από αυτό του Ηρακλείου και δεκαπλάσιο από τη Χαλκιδική χωρίς να εξηγείται επιστημονικά το φαινόμενο.

Σε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπως ανέφερε ο πρόεδρος της έδρας, δικαιούχοι χαρακτηρίστηκαν αρχικά τυφλοί 100% από τον οφθαλμίατρο του νησιού και επανεξεταζόμενοι από δευτεροβάθμια επιτροπή στην Πάτρα αποκτούσαν ξανά την… όρασή τους ακόμη και 10/10!

Μετά από πρόσκληση του ΚΕΠΑ για επανέλεγχο στους περίπου 1.200 δικαιούχους του επιδόματος ανταποκρίθηκαν μόνο οι 400, εκ των οποίων το 30% κρίθηκε ότι κακώς κρίθηκαν τυφλοί.

Ο πρώην Νομάρχης Ζακύνθου στην απολογία του δήλωσε ότι δεν τον αγγίζουν οι κατηγορίες και ότι πρόκειται για πλεκτάνη των πολιτικών του αντιπάλων και αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για τα επιδόματα τυφλότητας τονίζοντας ότι η υπογραφή του στους φακέλους της Διεύθυνσης πρόνοιας, επικύρωνε μόνο την πληρότητά τους και όχι την ορθότητα των ιατρικών βεβαιώσεων που έδινε ο συγκατηγορούμενός του, οφθαλμίατρος.

Η δικη θα συνεχιστεί στις 12 Δεκεμβρίου.

*Στοιχεία εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις