Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δημοτική παράταξη «σπιραλ»: «Ποια είναι η έξυπνη πόλη που μπορεί να ζήσει κάποιος;»

Δημοτική παράταξη «σπιραλ»: «Ποια είναι ...

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 22ου φόρουμ ανάπτυξης

 

  Προτάσεις για μια έξυπνη πόλη, που θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των κατοίκων της παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» Πάτρας, που συνέπεσε και με το ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης.

Ο Πέτρος Ψωμάς, επικεφαλής του «σπιράλ», λαμβάνοντας το λόγο δήλωσε ότι «χαίρομαι που η Πάτρα συζητά για έξυπνες λύσεις παντού, παρότι δεν είναι έξυπνη πόλη». Και συνέχισε επισημαίνοντας ότι η παράταξη προσπαθεί να παρουσιάζει ιδέες που να μπορούν να υλοποιηθούν και να χρηματοδοτηθούν για το καλό της.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβαν μέλη του «σπιράλ», όπως ο Θάνος Ζητουνιάτης, που κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω πλατφόρμας για να αναδείξουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας έξυπνης πόλης, όπως αυτοί την θέλουν. Ηταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα στιγμή, μιας και οι χρήστες μέσω κινητού δήλωναν τα προβλήματα αλλά και το όραμά τους στην πόλη που ζουν.

 

Ο Φώτης Θωμάς από την πλευρά του προχώρησε στην παρουσίαση του προγράμματος «cense city» που ήδη εφαρμόζεται από το Δήμο της Πάτρας και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, καθώς οι χρήστες διαδικτυακά δηλώνουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και η εκάστοτε δημοτική υπηρεσία φροντίζει για την επίλυσή τους.

 

Η Άκια Σταμάτη προχώρησε στη διαπίστωση οτι δυστυχώς δεν υπάρχει διασύνδεση του Δήμου με

 τις νεοφυείς επιχειρήσεις της πόλης, παρά τις ιδέες που εκφράζονται κατά καιρούς.

Ο Αλέξανδρος Ηλιόπουλος έδωσε τα χαρακτηρικά μιας έξυπνης πόλης και ποια η σημασία απόκτησης ταυτότητητας και επωνυμίας με βάση τα όσα την κάνουν να ξεχωρίζει.

Συντονιστής ήταν ο Νάσος Κοσκινάς

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις