Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Mια "έξυπνη" ανάγνωση της Ιστορίας από το Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας

Mια "έξυπνη" ανάγνωση της Ιστο...

Εκδήλωση στο πλαίσιο του 22ου Forum Ανάπτυξης στην Πάτρα

 

Το Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας (Ι.Τ.Ι.) είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην καταγραφή και διάσωση του ιστορικού τοπίου και της ιστορικής μνήμης με σύγχρονες μεθόδους και με βασικούς άξονες τη διεπιστημονική προσέγγιση, την επιτόπια έρευνα, την αναζήτηση και μελέτη νέων πρωτογενών πηγών, την εκπαίδευση και επιμόρφωση. Τις δράσεις του θα παρουσιάσει στο 22ο Forum Ανάπτυξης την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 12:30μμ, στο ξενοδοχείο Αστηρ  στην Πάτρα,  ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΙ

Oμιλητές θα είναι μεταξύ άλλων οι : Γιάννης Μόσχος, Αρχαιολόγος, ο οποίος θα αναφερθεί για το Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας και τις δράσεις του, ο Κώστας Παπαγιαννόπουλος, αρχαιολόγος-εκπαιδευτικός, που θα αναφερθεί στις επιφανειακές έρευνες στην Κάτω Αχαΐα, η αρχαιολόγος Έλενα Σιμώνη, που θα μιλήσει για τα Αρχαία στην πόλη και τον πολεοδομικό σχεδιασμό, καθώς επίσης και ο Παναγιώτης Κοντόλαιμος που θα αναφερθεί στην αξιοποίηση των Οθωματικών Αρχείων. Τέλος, ομιλητής θα είναι ο ιστορικός Στάθης Κουτρουβίδης που θα αναφερθεί στην Πάτρα και την περιοχή της στα αρχεία του 19ου αιώνα.

Οι πολυάριθμες και καλαίσθητες εκδόσεις του  Ινστιτούτου, σε συνεργασία με φορείς, όπως οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, Δήμοι και Κοινότητες, οι Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και άλλοι φορείς, έχουν γίνει ανάρπαστες. Παράλληλα, έχει συγκεντρωθεί ένας πλούτος πληροφοριών σε βάσεις δεδομένων, χάρτες, οπτικά και ηχητικά μέσα που αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη. Το έργο του Ινστιτούτου έχει προκαλέσει την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την Τοπική Ιστορία και Αρχαιολογία και τα μέλη και οι συνεργάτες του λειτουργούν ήδη συμβουλευτικά προς αυτήν την κατεύθυνση σε διάφορα προγράμματα ή μεμονωμένες πρωτοβουλίες ανά την Ελλάδα. Ενόψει της προετοιμασίας του νέου εκδοτικού έργου που θα έχει ως κύριο κορμό τα αποτελέσματα των επιφανειακών ερευνών στην Αχαΐα, θα παρουσιαστεί συνολικά το έργο του Ινστιτούτου και οι κύριες κατευθύνσεις των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις