Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

"Ερωτική Ρωγμή" η πρώτη ποιητική συλλογή της Βάσως Σακελλάρη

"Ερωτική Ρωγμή" η πρώτη ποιητι...

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Το Δόντι" θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

Πριν 2 χρόνια τέτοια εποχή είχε παρουσιαστεί το βιβλίο της «Είσοδος – Έξοδος» που είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Το Δόντι και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς αυτό το εξαιρετικά γραμμένο βιβλίο της Βάσως Σακελλάρη αποτελεί μια βαθιά ανθρώπινη εξομολόγηση για τη μάχη της με τη συναισθηματική Διπολική Διαταραχή. Μια λιτή αλλά συγκλονιστική περιγραφή της περιπέτειας που έζησε επί αρκετά χρόνια η συγγραφέας και ηθοποιός, περιγράφοντας όχι μόνο τις εμπειρίες της από τη διπολική διαταραχή, αλλά και τις κοινωνικές προεκτάσεις της ασθένειας.

«Αν αποφάσισα να γράψω την προσωπική μου ιστορία, δεν το έκανα για μένα μόνο, αλλά περισσότερο για όλους τους ψυχικά ασθενείς, τους οποίους πιθανόν σε κάτι να μπορώ να βοηθήσω…», είχε γράψει μεταξύ άλλων στην εισαγωγή του βιβλίου η Βάσω Σακελλάρη, η οποία όπως είχε υποσχεθεί, επανέρχεται μ‘ ένα νέο βιβλίο αυτή τη φορά ποιητικό. Είναι η 1η της ποιητική συλλογή μαζί και με κάποια πεζά κείμενα που υπό τον τίτλο «Ερωτική Ρωγμή» κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από το «Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα και θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση την προσεχή Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οδό Μαιζώνος. Η «Ερωτική ρωγμή» διακρίνεται για την ευαισθησία των στίχων ενώ τα περισσότερα από τα ποιήματα μιλούν για τον ανεκπλήρωτο έρωτα.

Η Βάσω Σακελλάρη έχει γεννηθεί στη Σπάρτη και μεγάλωσε στην Πάτρα 6 χρονών όπου τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Εισήλθε στη Νομική Σχολή Αθηνών όπου τελείωσε το Νομικό Τμήμα. Κατόπιν αυτού σπούδασε υποκριτική στη Σχολή Θεάτρου του Κάρολου Κουν απ’ όπου και αποφοίτησε ως αριστούχος.

Συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν στις παραστάσεις «Προμηθέας Δεσμώτης» και «Ορέστεια» του Αισχύλου. Έκανε σεμινάρια υποκριτικής και ορθοφωνίας με τον Μίνωα Βολανάκη και συμμετείχε μαζί τους στις παραστάσεις «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Ζωρζ Φεϋντώ, «Κύκλος με την κιμωλία» του Μπρεχτ και στη «Μήδεια» του Ευριπίδη στην Επίδαυρο.

Συμμετείχε σε περιοδεία στην Αμερική και τον Καναδά με το ζεύγος Καρέζη – Καζάκου, με τους οποίους συνεργάστηκε επί χρόνια. Έχει συνεργαστεί με τον δάσκαλό της Γιώργο Αρμένη, με τον Βασίλη Παπαβασιλείου στο έργο του Έντεν φον Χόρβατ «Πίστη – Αγάπη – Ελπίδα» και με τον Κώστα Μπάκα στις παραστάσεις «Εκκλησιάζουσες» και «Θεσμοφοριάζουσες».

Από το 1992 ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Κατέχει μόνιμη θέση Ε.Ε.Π με αντικείμενο τη διδασκαλία υποκριτικής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνεχίζει πάντα να διδάσκει τους φοιτητές της, να οργανώνει σεμινάρια υποκριτικής για το κοινό αλλά και να παίζει ως ηθοποιός. Έχει δουλέψει και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture