Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ...

Το αδιαχώρητο για τη βιωματική ιστορία διπολικής διαταραχής

Ο κόσμος έφτανε έως τις σκάλες του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Πάτρας, την περασμένη Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα όπου έγινε η εκδήλωση παρουσίασης του εξομολογητικού βιβλίου της συμπολίτισσας ηθοποιού και καθηγήτριας στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βάσως Σακελλάρη «Είσοδος – Έξοδος» που έχει μόλις κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Το Δόντι» του Α. Τσιλίρα.

Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση δεν στάθηκαν μόνο στην αξία του βιβλίου, αλλά κυρίως στη γενναιότητα της απόφασης συγγραφής του, καθώς και στο ότι μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλά χρήσιμο.

Η πολυετής μάχη της Βάσως Σακελλάρη με τη διπολική συναισθηματική διαταραχή και οι κοινωνικές προεκτάσεις της αναλύθηκαν εκτενώς από τον ψυχίατρο Γιάννη Βλάχο και τον κοινωνικό λειτουργό Λάμπρο Αραπάκο.

Ο βαθμός διάδοσης της ασθένειας στον κόσμο της τέχνης ήταν το αντικείμενο της παρουσίασης από τη φιλόλογο – θεατρολόγο Χριστίνα Κόκκοτα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον συνθέτη Γιώργο Δίπλα στο πώς η κοινωνία μιας πόλης όπως η Πάτρα αντιμετωπίζει τους πάσχοντες που επιχειρούν να συνεχίσουν τη ζωή και την επαγγελματική ή καλλιτεχνική διαδρομή τους.

Όλοι οι ομιλητές εστίασαν φυσικά και στη σημασία της εξομολόγησης της Βάσως Σακελλάρη, καθώς και στο πώς αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την περιπέτεια της υγείας της, κάτι που ήταν και το αντικείμενο των όσων η συγγραφέας είπε στο κλείσιμο της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση παρουσίασης, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού «Κοινο_Τοπία» και του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας.

Το βιβλίο της Βάσως Σακελλάρη διατίθεται στα βιβλιοπωλεία.

Ανάμεσα στο κοινό ήταν ο π. Γεώργιος από τον ιερό ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών και οι Ανδρέας Καράβολας, Δανάη Γεωργάκη, Σπύρος Παπουτσάκης, Κώστας Λογαράς, Παναγιώτης Παπαγιαβής, Λεωνίδας Μαργαρίτης, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture