Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βαθιά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Πατρών στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά

Βαθιά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Πατρών...

Ήδη εκατοντάδες είναι οι πιστοί που περνούν να προσκυνήσουν την θαυματουργή, ιστορική εικόνα τις 2 μέρες που βρίσκεται στην Πάτρα

Δεν έκρυψε τη βαθιά συγκίνηση του όσο και χαρά του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος την Δευτέρα 18/11/2019 που η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά μεταφέρθηκε και έτυχε επισήμου υποδοχής στο νέο ιερό ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου. Ήδη από τη Δευτέρα το απόγευμα και την πάνδημο υποδοχή που υπήρξε, πολλοί πιστοί περνούν από το ναό και περιμένουν με υπομονή για να προσκυνήσουν και να λάβουν ευλογία. Την εικόνα σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού συνοδεύει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων καθώς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», κ. Γεώργιος Ταμινανίδης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σ’ ένα σημείο της ομιλίας του ο κ.κ. Χρυσόστομος, «η Ἱερά καί Ἀποστολική Μητρόπολίς μας, σεβασμιώτατε Άγιε Βεροίας, ἒγινε ἡ στοργική ἀγκάλη, ἐντός τῆς ὁποίας εὗρον στοργήν καί ἀπαντοχήν ἑκατοντάδες πονεμένων καί κατατρεγμένων τέκνων τοῦ Πόντου καί τῆς Μικρασίας. Αἱ συνοικίαι πού φέρουν τό ὂνομα “Προσφυγικά” ὡς καί τό χωρίον τοῦ Ἀπιδεῶνος, τό ὁποῖον κατοικήθη ὑπό Ποντίων ἀδελφῶν, μαρτυροῦν τοῦ λόγου τό ἀληθές. Οἱ ἀδελφοί μας αὐτοί μετέφεραν ἐνταῦθα, μαζί μέ τούς πόνους καί τά δάκρυά των, τήν πατρώαν εὐσέβειαν, τήν πίστιν εἰς τάς ἱεράς πατρογονικάς ἐκκλησιαστικάς καί ἐθνικάς παραδόσεις, τό μεγαλεῖον καί τήν ὑπερηφάνειαν τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ὁ ὁποῖος διαχρονικῶς διῆλθε διά πυρός καί ὓδατος καί σιδήρου καί ὃμως, ὦ τοῦ θαύματος, ἐξῆλθεν εἰς ἀναψυχήν».

Να θυμίσουμε πως κατά την λαμπρά υποδοχή τῆς Εἰκόνος τῆς Παναγίας Σουμελά, ήσαν παρόντες όπως και στην Θεία Δοξολογία που ακολούθησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και χοροστάτησε κατόπιν στην ιερά αγρυπνία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τελείται ιερά αγρυπνία κι απόψε Τετάρτη 20/11, 21.00 με 1 μετά τα μεσάνυχτα ενώ την Πέμπτη 21/11 το πρωί θα τελεστεί Θεία λειτουργία (είναι η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου) και θα ακολουθήσει ιερά παράκληση στη Θεοτόκο στις 11 το πρωί και στις 17.30 με 19.00 εσπερινός και παράκληση.

Η εικόνα που μεταφέρθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των Πρωτοκλητείων 2019, θα παραμείνει έως και την Κυριακή 24/11/2019 το πρωί.

Οι φωτ. είναι από το σάιτ της Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις