Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ούτε λέξη για Πατρών-Πύργου ο Καραμανλής- Ελπίδες για Λαδόπουλο;

Ούτε λέξη για Πατρών-Πύργου ο Καραμανλής...

Απέφυγε να συζητήσει τα του δρόμου ο Υπουργός

Ούτε λέξη επί της ουσίας για τον νέο αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου δεν είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής στους εκπροσώπους της αχαϊκής πρωτεύουσας με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Ενώ το θέμα ήταν στο βασικό «μενού» της σύσκεψης ο κ. Καραμανλής όταν του τέθηκε το ζήτημα από τον Δήμαρχο αλλά και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και απλά παρέπεμψε στο… μέλλον για τις όποιες απαντήσεις.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr το μόνο που αρκέστηκε να πει ο Υπουργός ήταν ότι την Πατρών-Πύργου θα την συζητήσουν σε επόμενη συνάντηση καθώς προσωρινά περιμένει απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως μας αναφέρουν συμμετέχοντες στην σύσκεψη αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής δεν επιθυμεί να θέσει επί τάπητος τις θέσεις και τις προθέσεις του για το πώς και πότε θα εκτελεστεί το έργο.

Προχωράει δηλαδή τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ερήμην της πόλης και των τοπικών κοινωνιών και όταν θα πάρει τις οριστικές απαντήσεις από την Ε.Ε. τότε θα προσέλθει πλέον με «τετελεσμένα» στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων. Αυτή η στρατηγική δεν δίνει ουσιαστικά και στη δημοτική Αρχή της Πάτρας, αλλά και στην Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων, να επαναφέρουν στο τραπέζι το θέμα της Νότιας Χάραξης από το Μιντιλόγλι μέχρι την Κ. Αχαΐα.

Αυτή την περίοδο το επικρατέστερο σενάριο για τον κ. Καραμανλή είναι να υπάρξει ουσιαστικά επέκταση της εργολαβίας της Ολυμπίας Οδού και το έργο να το εκτελέσει η ίδια κοινοπραξία που έφτιαξε και το κομμάτι της Κορίνθου-Πατρών.

Θυμίζουμε ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν όμως υπογράψει συμβάσεις με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου αντιδρούν με προεξάρχοντα τον ισχυρό άνδρα της «Μηχανικής» Πρόδρομο Εμφιετζόγλου ο οποίος προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια στην περίπτωση που ακυρωθούν οι υπογεγραμμένες συμβάσεις.

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ-ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του κ. Καραμανλή ο Δήμαρχος Πατρέων συναντήθηκε στην Αθήνα και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν την ανάπλαση του Λαδόπουλου.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο Υπουργός είχε βάλει «πάγο» στα υφιστάμενα σχέδια υποστηρίζοντας ότι ο έως τώρα σχεδιασμός ήταν πρόχειρος και δεν υπάρχει φάκελος στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Τώρα ο κ. Θεοδωρικάκος φέρεται να το ξανασκέφτεται και ανέφερε στον Δήμαρχο Πατρέων ότι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να προχωρήσει η ανάπλαση.

Παρέπεμψε σε προσεχή συνάντηση που θα έχουν οι δύο άνδρες από κοινού με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, όπου θα κουβεντιάσουν τους τρόπους χρηματοδότησης του έργου αφού προχωρήσουν παράλληλα ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και οι σχετική μελέτη.  

Στις προθέσεις πάντως του Υπουργού περιλαμβάνεται η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στο έργο. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις