Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Είμαι Εγώ και Έχω Δικαιώματα»

Πάτρα: «Είμαι Εγώ και Έχω Δικαιώματα»

Δράσεις από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS, διοργανώνει στην Πάτρα, στις 20/11/2019 από τις 16:00 – 20:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Αίγλη, τη Δράση «Είμαι Εγώ και Έχω Δικαιώματα». Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4- 15 ετών.

Με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989, η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Η συγκεκριμένη Σύμβαση αποτελεί τον πρώτο παγκόσμιο νομικά δεσμευτικό κώδικα για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Από τότε, η 20η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τα Παιδικά Χωριά SOS αφιερώνουν τη μέρα αυτή στα παιδιά, ώστε να εκφραστούν ελεύθερα, να ενημερωθούν για τα Δικαιώματά τους, να παίξουν, να δημιουργήσουν και να δώσουν το δικό τους παλμό στη διεκδίκηση των Δικαιωμάτων τους.

 

Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων

·         Αφήγηση παραμυθιού (ηλικίες: 4-6 ετών)

·         Εικαστικό Εργαστήρι «Το ταξίδι των Δικαιωμάτων μου» (ηλικίες: 6- 8 ετών) 

·         Ομάδα Θεατρικού Παιχνιδιού «Είμαι Εγώ και Έχω Δικαιώματα» (ηλικίες: 9-11 ετών),

·         Ψυχοπαιδαγωγικές Ομάδες για παιδιά και εφήβους Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Βασικές αρχές (ηλικίες: 12-15 ετών)

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη δράση, παρακαλούμε καλέστε στο 2610-320 879, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-18.00.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις