Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Το W-ɘat SPIRIT στην Πάτρα στις 25 και 26 Νοεμβρίου

Το W-ɘat SPIRIT στην Πάτρα στις 25 και 2...

Συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές του διημέρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Royal Theater η συνέντευξη τύπου  για το διήμερο W-ɘat SPIRIT, στις 25 & 26 Νοεμβρίου 2019.

Το W-ɘat SPIRIT εντάσσεται στο W-ɘat project του ΣΚΕΑΝΑ, ένα φιλόδοξο εγχείρημα για το γαστρονομικό αποτύπωμα της Δυτικής Ελλάδας.

Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια master class, επίσης σεμινάρια οινογνωσίας με τους Α. Τζούδα και Α. Ξένο  με θέμα «Κάνοντας το κρασί εύκολο».

Ο Α. Ματθίδης   εξέχων  sommelier και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων θα παρουσιάσει τα spirits της ws Karoulias.

Παράλληλα, την Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα  για τους επαγγελματίες της εστίασης με θέμα «Profile καταστημάτων -διαχείριση παραπόνων.

Στο διήμερο W-ɘat SPIRIT  θα διοργανωθεί και ο 11ος πανελλήνιος διαγωνισμός Young bartenders με την αιγίδα και την συνεργασία του Hellenic bartenders association (Τρίτη 26 Νοεμβρίου.)

Oι bartenders  θα έχουν την δυνατότητα να ενσωματώσουν στις συνταγές τους τοπικούς οίνους, μπύρες και αποστάγματα.

Στην συνέντευξη τύπου σήμερα ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ  Σ. Στεργίου ανέπτυξε την φιλοσοφία του  W-ɘat project, o γ.γραμματέας του ΣΚΕΑΝΑ Τ. Ματθαιόπουλος σημείωσε ότι το W-ɘat project  θα αναδείξει την περιοχή γαστρονομικά και τουριστικά.

Ο Λάμπρος Λιόλιος , μελος του ΔΣ του ΣΚΕΑΝΑ και αντιπρόεδρος του Hellenic bartenders association, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ορθής χρήση των προϊόντων στο bar καθώς και στον πανελλήνιο διαγωνισμό των young bartenders.

Ο Α. Τζούδας, μέλος του ΣΚΕΑΝΑ, έκανε λόγο για την προσπάθεια προώθησης των τοπικών οίνων. Η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα διοίκησης τουρισμού, Ι. Πουλάκη δήλωσε την υποστήριξη και συμμετοχή του τμήματος στο πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντάς την συνεργασία ακαδημαϊκών και φορέων ουσιώδη κρίκο της ανάπτυξης.

Η Σ. Χριστοπούλου, πρ. προϊσταμένη επιστημονικής καθοδήγησης, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, τόνισε την σημασία των τοπικών πνευματοποιών, οι οποίοι αναφέρονται από το 1856.

Ο Π. Τζούδας , οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Αχαΐας, αναφέρθηκε στις ουσιαστικές ενέργειες του ΣΚΕΑΝΑ τονίζοντας ότι το Επιμελητήριο θα υποστηρίξει έμπρακτα το  project,  το οποίο αναδεικνύει τόσο τα τοπικά προϊόντα αλλά συμβάλλει καθαριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Οι τοπικοί παραγωγοί που συμμετέχουν με προϊόντα στο διήμερο W-EAT SPIRIT είναι  οι εταιρείες : ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ, ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ ,ΚΟΥΚΟΣ, ΧΑΧΑΛΗΣ,CAVINO,AMMOUSA, TOULS,KUKAΟ,ORA,VANTANA, ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ-ΡΟΥΒΑΛΗΣ, ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ,ΚΙΝΤΩΝΗΣ, ΜΡΙΝΤΖΙΚΗΣ, ACHAIA CLAUSS.

Χορηγός W-ɘat: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις