Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλο το ενδιαφέρον & από άλλες περιοχές για την έλευση της εικόνας Παναγίας Σουμελά στην Πάτρα

Μεγάλο το ενδιαφέρον & από άλλες περ...

Πάνδημη θα είναι και με θρησκευτική επισημότητα η υποδοχή της εικόνας την Δευτέρα 18/11 στις 5 το απόγευμα

Πάνδημη προβλέπεται και με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου 2019 μπροστά από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών. Την εικόνα, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού που φυλάσσεται στο Βέρμιο, θα συνοδεύει στην Πάτρα ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων Καλπακίδης.

Η εικόνα θα παραμείνει για ιερό προσκύνημα από τους πιστούς της Αχαΐας και της Δυτ. Ελλάδας έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 το πρωί. Όπως ανέφερε ο προιστάμενος του ναού του Αγίου Ανδρέου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης που διατελεί και υπεύθυνος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, η έλευση και υποδοχή της ιστορικής εικόνας της Παναγίας Σουμελά αποτελεί ένα μεγάλο, σημαίνον γεγονός για την πόλη των Πατρών καθώς είναι η 1η φορά που μεταφέρεται εδώ για προσκύνημα.

Ακόμα όπως πρόσθεσε ο π. Νικόλαος, το ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί από τη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο η μεταφορά της εικόνας στα φετινά Πρωτοκλήτεια προκειμένου να τιμηθούν και να μνημονευτούν τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων το 1919, είναι πολύ μεγάλο όχι μόνο από κόσμο της περιοχής των Πατρών και ευρύτερα του νομού Αχαΐας αλλά και από πολλές άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, των νησιών του Ιονίου και της Πελοποννήσου. «Μας τηλεφωνούν συνεχώς στο ναό του Πολιούχου Αποστόλου Ανδρέου από πολλές μακρινές περιοχές και μας ρωτούν για το πρόγραμμα σχετικά με την παραμονή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Πάτρα, γεγονός που δείχνει το μέγιστο ενδιαφέρον που πραγματικά έχει εκδηλωθεί», είπε στο thebest.gr ο π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

Για την μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά και το υπόλοιπο πρόγραμμα των Πρωτοκλητείων έδωσε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής στο Επισκοπείο ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών τόσο στην υποδοχή της εικόνας τη Δευτέρα όσο και όλη την εβδομάδα που το Θείο αυτό Θησαύρισμα θα φιλοξενηθεί στην Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών μετά από σχετική έγκριση της Ιεράς Συνόδου και του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί και ανακοινωθεί καθημερινά θα τελείται Θεία λειτουργία, Παράκληση στην Παναγία και εσπερινός το απόγευμα.

Αναμένεται πλήθος πιστών της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας να περάσει να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας Σουμελά και να λάβει ευλογία και στήριξη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ     

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις