Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Μητσοτάκης: Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας

Κ. Μητσοτάκης: Η εφαρμογή της Συμφωνίας ...

Συναντήθηκε με τον Ζόρα Ζάεφ

Την άποψη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεσμεύει τις δύο χώρες, και κατά συνέπεια είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας και πρέπει να εφαρμοστεί για να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα τρέχοντα ζητήματα επικαιρότητας, καθώς και για τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πρόσφατα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης-18ης Οκτωβρίου, με τον κ. Μητσοτάκη να επιβεβαιώνει την διαχρονική στάση της χώρας μας υπέρ της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια, η οποία θα συμβάλει στη διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή. Ανέφερε δε, ότι η Ελλάδα διαδραμάτισε και θα συνεχίζει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο προς κάθε κατεύθυνση για τη διασφάλιση αυτής της πορείας.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης «επανέλαβε την κριτική του στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε όμως ότι από τη στιγμή που δεσμεύει τις δύο χώρες, είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία, πρέπει να εφαρμοστεί και να αποφευχθούν ενέργειες που συντηρούν την ένταση».

Επίσης, «οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν πως η εμπέδωση των σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και η περιφερειακή συνεργασία, παραμένουν ουσιώδη κριτήρια για όλα τα στάδια της ενταξιακής διαδικασίας, αλλά και για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων».

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ζάεφ, εξέφρασαν την αμοιβαία τους βούληση για ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και για την υλοποίηση έργων που θα διευκολύνουν την συνδεσιμότητα στην περιοχή, προς όφελος του διμερούς εμπορίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις