Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκίνηση στο τρισάγιο στο Μνημείο πεσόντων Πυροσβεστών στην Πάτρα

Συγκίνηση στο τρισάγιο στο Μνημείο πεσόν...

Οι πεσόντες ήσαν ο Σάββας Καραβασίλης το 1982 και ο Παύλος Σκούρτης το 1999

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στις 10:30 το πρωί σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων Πυροσβεστών, στην Πάτρα Ιερό Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων, Καραβασίλη Σάββα και Σκούρτη Παύλου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους την εν ώρα καθήκοντος.

Ο πυροσβέστης Σάββας Καραβασίλης απεβίωσε μετά από σοβαρά εγκαύματα κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή της Ανθούπολης το έτος 1982. Ο πυροσβέστης Παύλος Σκούρτης έχασε τη ζωή του το 1999 όταν ανετράπη το όχημα στο οποίο επέβαινε κατά τη μετάβαση σε περιστατικό.

Το Ιερό τρισάγιο τέλεσε μετά από εντολή του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος στο τέλος του Ιερού Τρισαγίου στο μνημείο στην πλατεία Πυροσβεστίου, ευχήθηκε στους συγγενείς των κεκοιμημένων  ο Κύριος να τους ενδυναμώνει, να τους στηρίζει και να τους παρηγορεί. Μαζί του ήταν και ο εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Διονυσίου, π.  Χαράλαμπος και ο εφημέριος του ι. ναού Αγ. Σοφίας, π. Ερμόλαος.

Το Ιερό τρισάγιο τελέστηκε στην πλατεία Πυροσβεστείου όπου και υπάρχει η πλάκα επί της οποίας αναγράφονται τα ονόματα των πυροσβεστών που έπεσαν στον βωμό του καθήκοντος.

Στην τελετή  παρευρέθηκαν τοπικοί άρχοντες,  εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και συγγενείς των θυμάτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις