Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Διακρίθηκε η Αχαιή λογοτέχνης Αναστασία Ευσταθίου

Διακρίθηκε η Αχαιή λογοτέχνης Αναστασία Ευσταθίου

Στον λογοτεχνικό διαγωνισμό «1 φράση + 821 λέξεις για το 1821»

Μια Αχαιή εκπαιδευτικός και λογοτέχνης, η Αναστασία Ευσταθίου, διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό «1 φράση + 821 λέξεις για το 1821» που οργάνωσε η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, με αφορμή τον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Το διήγημα της "Ονομάζομαι Βασιλική Σολιώτη" ξεχώρισε και "πρόκριθηκε" για να εκδοθεί ανλαμεσα στα 287 που συμμετείχαν στο λογοτεχνικό διαγωνισμό.

Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τους συμμετέχοντες στην κεντρική αίθουσα του Ε.Ι.Μ. (παλαιά Βουλή) το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Εκεί τιμήθηκαν με τιμητικά διπλώματα οι συμμετέχοντες που τα έργα τους προκρίθηκαν. Παρουσιάστηκε η έκδοση «Αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμεν την επανάστασιν» (Αθήνα, ΙΕΕΕ 2019) στην οποία περιλαμβάνονται τα 41 πρώτα διηγήματα του διαγωνισμού που τελικώς επιλέχθηκαν, μαζί και το δικό της με τίτλο: Ονομάζομαι Βασιλική Σολιώτη.

Μια σημαντική διάκριση στη συγγραφική της πορεία με πρωταγωνίστρια, τώρα, τη Βασιλική να βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνους που έγραψαν ιστορία. Πρόκειται για την ιστορία της Β. Σολιώτη το γένος Μέγαρη, που έζησε στο Σόλο Νωνάκριδος και πήρε μέρος ως γυναίκα της επανάστασης δίπλα στον άντρα της Νικόλαο Σολιώτη. Ένα διήγημα εμπνευσμένο από την νεότερη ιστορία του τόπου μας, την έναρξη της επανάστασης στη Νωνάκριδα και το δικό μας Ζάλογγο, τη μάχη του Καστρακίου τον Μάιο του 1826. Το κείμενο παίχτηκε τον Μάρτη του 2019 στις εκδηλώσεις για τα Πρώτα Τουφέκια του Αγώνα στο Αγρίδι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture