Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ζήσαμε τη μοναδική εμπειρία του Youth Empowered στην Πάτρα!

Ζήσαμε τη μοναδική εμπειρία του Youth Em...

Ενθουσιασμοί οι νέοι και οι νέες της Πάτρας που συμμετείχαν στη τριήμερη δράση

Σε κλίμα ενθουσιασμού και με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Youth Empowered» της Coca-Cola, το οποίο διοργανώθηκε στην Πάτρα από τις 11 μέχρι τις 13 Νοεμβρίου. Περισσότεροι από 250 νέοι από την περιοχή, ηλικίας 18-30 ετών, συναντήθηκαν στο Royal και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, αλλά και να συμμετάσχουν σε διαδραστικά workshops, βελτιώνοντας τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να δικτυωθούν αλληλεπιδρώντας με σημαντικά στελέχη επιχειρήσεων και να διεκδικήσουν θέσεις στην αγορά εργασίας. 

Το thebest.gr βρέθηκε στο Royal και τις τρεις ημέρες του «Youth Empowered» και διαπίστωσε ότι οι νέοι και νέες είχαν την ευκαιρία:

- Να έρθουν σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη της Coca-Cola 3Ε από τη διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και την εμπορική διεύθυνση που θα τους μάθουν τα μυστικά και το know-how των

πωλήσεων

- Να γνωρίσουν στελέχη της METRO AEBE, των αλυσίδων σούπερ μάρκετ My market και METRO Cash & Carry ενός από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας στον χώρο του

οργανωμένου λιανεμπορίου.

- Να μάθουν τα Dos and Don’ts ενός βιογραφικού που ξεχωρίζει από τον Βασίλη Βέλκο, ιδρυτή του Code.Hub, τoυ πρώτου Hub πληροφορικής στην Ελλάδα.

- Να ανακαλύψουν ποιες είναι οι δεξιότητες που αναζητούν οι εταιρείες σήμερα, από την ομάδα του ReGeneration, του μεγαλύτερου και πιο πολυσυμμετοχικού πρόγραμματος απασχόλησης και

εκπαίδευσης για νέους πτυχιούχους στην Ελλάδα

- Να ανακαλύψουν τις τεχνικές του Design Thinking με τη βοήθεια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ΜeΧΟXΟ, που στηρίζει διεθνώς την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη των γυναικών.

- Να δημιουργήσουν ένα ασυναγώνιστο profile στο LinkedIn με τη βοήθεια της εξειδικευμένης σε ζητήματα ψηφιακών δεξιοτήτων ομάδας της SociaIinnov και την υποστήριξη της Microsoft.

- Nα αποκτήσουν την προσωπική τους επαγγελματική φωτογραφία wered της Coca‑Cola Τρία Έψιλον και της Coca‑Cola είναι το πιο ανοιχτό και ευρύ πρόγραμμα ενίσχυσης απασχολησιμότητας του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα, ένα ολοκληρωμένο και δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας για την αγορά εργασίας για νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Απαντά σε ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, αυτό της νεανικής ανεργίας και της απασχολησιμότητας, λειτουργώντας ως γέφυρα ανάμεσα στους νέους που αναζητούν εργασία και τις επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζόμενους.

H Αγγελική Πατρούμπα Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας για την Ελλάδα και Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που βρέθηκε στην Πάτρα για το Youth Empowered, ανέφερε πως σε όλη την Ελλάδα πάνω από 9.000 νέοι άνθρωποι έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα για να αποκτήσουν προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες.

Αυτό που παίρνουν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, τόνισε η κυρία Πατρούμπα, είναι η εμπειρία από τους μέντορες, τη γνώση και τις κατευθύνσεις για το που να αναζητήσουν ευκαιρίες απασχόλησης, πώς να δομήσουν το βιογραφικό τους ώστε να ξεχωρίσουν, τον τρόπο να παρουσιάσουν σωστά τον εαυτό τους στη συνέντευξη για πρόσληψη.

«Αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι πως ενώ υπάρχουν πολλοί νέοι εκτός αγοράς εργασίας, οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν τα κατάλληλα άτομα για να στελεχώσουν την επιχείρησή τους. Αυτό εν πολλοίς οφείλεται στο γεγονός ότι πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι δεν ξέρουν να ψάξουν σωστά στην αγορά εργασίας, δεν ξέρουν να συντάξουν σωστά το βιογραφικό τους σημείωμα και επιπλέον δεν γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά που ψάχνουν οι εργοδότες από τους υποψήφιους. Στο πρόγραμμα τους δίνουμε και τα βασικά χαρακτηριστικά του περιβάλλοντος μιας ιδιωτικής επιχείρησης.

Η αγορά εργασίας εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Επαγγέλματα που θα υπάρχουν σε δέκα χρόνια, σήμερα δεν υπάρχουν ως αντικείμενα σπουδών. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ένας υποψήφιος, είναι ότι δεν είναι τι έχει διδαχθεί στο Πανεπιστήμιο, αλλά ποια είναι θέλησή του για αυτοβελτίωση και εξέλιξη. Αυτό, εξάλλου, ψάχνουν οι επιχειρήσεις στους υποψηφίους για πρόσληψη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας για την Ελλάδα και Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Μιλώντας για το «Youth Empowered» ο Βασίλης Βέλκος, συνιδρυτής του Code.Hub, του πρώτου hub πληροφορικής στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο κενό που υπάρχει σήμερα, είναι αυτό μεταξύ του τι μαθαίνουν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια και στο τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Η γεφύρωση αυτού του χάσματος, πρόσθεσε ο κ. Βέλκος, είναι υπόθεση του κάθε αποφοίτου που διεκδικεί μια θέση στην αγορά εργασίας, μέσω της προσωπικής του ανάπτυξης.

Και αυτό, διότι όπως συνεχίζει ο Βασίλης Βέλκος, τα πανεπιστήμια είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Κατά συνέπεια, παίζει σημαντικό ρόλο η δια βίου μάθηση και η απόκτηση νέων εφοδίων και ικανοτήτων, ιδιαίτερα στον χώρο της πληροφορικής που αλλάζει διαρκώς.

Έτσι, πέρα από το πτυχίο απαιτούνται γνώσεις σε ξένες γλώσσες και στην πληροφορική.

Η τάση που επικρατεί πλέον στην αγορά εργασίας, εξηγεί ο κ. Βέλκος, είναι η διαρκής απόκτηση εφοδίων και ικανοτήτων και η εξέλιξη πάνω στο αντικείμενο της εργασίας και πως δεν αρκεί μόνο ένα πτυχίο.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, διαδραματίζουν και τα social media.

Ο συνιδρυτής του Code.Hub συμμετέχει στο Youth Empowered από το 2017, δηλαδή από τότε που ξεκίνησε η δράση.

Όπως λέει, είναι χαρούμενος από την πληροφόρηση που έχει από τους νέους και τις νέες, οι οποίες συμμετείχαν στη δράση, καθώς του λένε ότι τα όσα έμαθαν στο Youth Empowered, τους βοήθησαν να βρουν δουλειά, καθώς μέσω του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν βασικές ικανότητες και την καθοδήγηση να καταλάβουν τι θέλει η αγορά εργασίας.

Ο Business Development Director  του ReGeneration Κωνσταντίνος Κίντζιος αναφέρθηκε στο ReGeneration, που όπως είπε είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, που δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του ‘brain drain’, αλλά και στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας (skills gap).

Το Youth Empowered που ξεκίνησε από το 2017 έχει προσφέρει δωρεάν, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση σε περισσότερους από 10.000 νέους σε όλη τη χώρα, με το 98% των συμμετεχόντων να δηλώνει ότι βοηθήθηκε ουσιαστικά από το πρόγραμμα. 150 στελέχη της αγοράς έχουν προσφέρει 2.500 εθελοντικές ώρες καθοδήγησης με 23 εταιρείες και φορείς να στηρίζουν το πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το τέλος του 2020, να βοηθήσει 20.000 νέους, ώστε να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας e-learning www.youthempowered.gr, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε νέο της Ελλάδας να το παρακολουθήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά