Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Mυστήρια απόπειρα διάρρηξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αιγίου

Mυστήρια απόπειρα διάρρηξης στο Αρχαιολο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Έσπασαν τα υαλότουβλα αλλά δεν μπήκαν μέσα στο χώρο του Μουσείου

Παραλίγο διάρρηξη μυστήριο σημειώθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Αιγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr άγνωστος (ή άγνωστοι) δράστες έσπασαν τρία υαλότουβλα από τον τοίχο του κτιρίου.

Ο φύλακας του Μουσείου όταν αντιλήφθηκε ότι λείπουν τα υαλότουβλα, χθες το πρωί, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές ενώ διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν μπήκε κανείς στο χώρο του Μουσείου. Για το συμβάν ενημερώθηκε και η διεύθυνση Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Την απόπειρα διάρρηξης ερευνά η αστυνομία χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να υπάρχει κάποιο στοιχείο είτε για τους δράστες είτε για το λόγο που τους εμπόδισε να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου στεγάζεται στο κτίριο της παλιάς Δημοτικής Αγοράς του Αιγίου, που αποδίδεται στο Γερμανό αρχιτέκτονα Ε. Τσίλλερ και έχει κτιστεί το 1890.Το κτίριο είναι θαυμάσιας αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνει μεγάλο κεντρικό αίθριο που πλαισιωνόταν από τα καταστήματα της αγοράς. Από το 1983 έχει παραχωρηθεί στο ΥΠΠΟ για την ίδρυση του Μουσείου.

Το Μουσείο εγκαινιάστηκε το 1994. Μετά το σεισμό που έπληξε το Αίγιο το 1995, το κτίριο, καθώς και μέρος των ευρημάτων υπέστησαν ζημιές. Επαναλειτούργησε το 1999, μετά την επισκευή των ζημιών. Σήμερα το μουσείο φιλοξενεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο χώρο του αιθρίου.

Φωτ.:wikipedia 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις