Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βραβείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας… Το σχολείο είχε τη δική του ιστορία

Βραβείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας…...

Δείτε ΦΩΤΟ

Μια ακόμη σπουδαία διάκριση ήρθε για το 1ο δημοτικό σχολείο Ακράτας. Απέσπασε Βραβείο για την επιτυχημένη του συμμετοχή στον 6ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό  με θέμα «Στιγμές από την ιστορία των σχολείων» το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019.

Πρόκειται για την 3η βράβευσή του στους διαγωνισμούς που διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας του  Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Στην τελετή απονομής των βραβείων του 6ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας, κας Σοφίας Ζαχαράκη και τους εκπροσώπους της πολιτικής, πνευματικής και πολιτισμικής σκηνής στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, παρέλαβα το βραβείο από την πρόεδρο του Μουσείου Σχολικής Ζωής, κα Ευαγγελία Καταρτζή.

Μια αίθουσα γεμάτη από παιδικές φωνές, χωρίς κουδούνι σχολικό αλλά με ενθουσιασμό, δημιουργία και συναισθήματα χαράς. Πρωταγωνιστές οι μικροί  δημιουργοί και οι δάσκαλοί τους που ήρθαν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  για αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Δάσκαλοι που εμπνέουν, κατευθύνουν και εμπλέκουν την τοπική κοινωνία σε δράσεις ενδιαφέροντος. Μα κυρίως παιδιά  που δημιουργούν και καινοτομούν. Αυτή είναι η παιδεία μας.

Εξαιρετικές δημιουργίες όπου αναδεικνύεται η ιστορία κάθε σχολείου. Εμείς δημιουργήσαμε μια 7λεπτη ιστορική αναδρομή για το διάβα του 1ου δημοτικού σχολείου Ακράτας στο χρόνο και στον τόπο γεμάτη ήχο, μουσική και εικόνες αποτυπωμένη σε dvd. Το έργο είναι δημιουργία των δασκάλων και των μαθητών της σχ. χρ. 2018-19.

Από τη θέση της Δ/ντριας συγχαίρω τους μαθητές –τριες του σχολείου μου και τους εκπαιδευτικούς που δούλεψαν για τη δημιουργία του διαδραστικού δίσκου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις