Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Είσαι 18 χρονών; Ταξίδεψε δωρεάν στην Ευρώπη!

Είσαι 18 χρονών; Ταξίδεψε δωρεάν στην Ευρώπη!

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν στις 7 Νοεμβρίου και λήγουν στις 28 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα DiscoverEU από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει 20.000 δωρεάν εισιτήρια για ταξίδια με τρένο στους 18χρονους Ευρωπαίους πολίτες, εσύ θα μείνεις έξω από αυτήν την εμπειρία; Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από τις 7 Νοεμβρίου 2019 και λήγουν στις 28 Νοεμβρίου 2019. Το mapedu.gr σου προσφέρει όλες τις πληροφορίες για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό αυτό.

Πρόγραμμα DiscoverEU

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις την Ευρώπη μέσα από μαθησιακές εμπειρίες. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για να διευκολύνεται η συμμετοχή και όσων ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές) θα ανακαλύψεις τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ποικιλία των πόλεων και των χωριών της. Στους αιτούντες που γίνονται δεκτοί χορηγείται ταξιδιωτική κάρτα. 

Ως 18χρονος υπήκοος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχεις  την ευκαιρία, χάρη στο DiscoverEU, να συμμετάσχεις σε μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα σου δώσει τη δυνατότητα να επωφεληθείς από την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να ανακαλύψεις την πολυμορφία της Ευρώπης, να μάθεις για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία και να συναντήσεις άτομα από όλη την ήπειρο. Επιπλέον, το DiscoverEU θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις δεξιότητες ζωής σημαντικές για το μέλλον σου, όπως ανεξαρτησία, εμπιστοσύνη και ανοιχτό πνεύμα απέναντι σε άλλους πολιτισμούς.  

Προϋποθέσεις για την αίτηση συμμετοχής:

  • να έχεις γεννηθεί μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης) και της 31ης Δεκεμβρίου 2001 (συμπεριλαμβανομένης)
  • να είσαι υπήκοος ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης για χορήγηση της κάρτας
  • να έχεις αναγράψει τον σωστό αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης.
  • Στη συνέχεια θα πρέπει να λάβεις μέρος σε ένα κουίζ (εκτός εάν υποβάλεις αίτηση ως μέλος ομάδας).
  • Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες μεταξύ της 1ης Απριλίου και της 31ης Οκτωβρίου 2020. 

Έχε υπόψη σου ότι αν έχεις αναπηρία ή πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει το ταξίδι σου, το πρόγραμμα σου εξασφαλίζει την βοήθεια και στήριξη που θα χρειαστείς ώστε να έχεις τη δυνατότητα να λάβεις μέρος στο DiscoverEU. Μάθε περισσότερα στις Συχνές ερωτήσεις - C.19.

Μπορείς να ταξιδέψεις με τους φίλους σου!

Ναι, μπορείς! Εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Μπορείς να ταξιδέψεις μόνος σου ή με 4 φίλους σου το πολύ σαν ομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτοί πληρούν τους προαναφερθέντες όρους. Σ’ αυτή την περίπτωση οι φίλοι σου θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό της αίτησής σου για να υποβάλουν τη δική τους αίτηση. Μπορείς να μάθεις περισσότερα στις Συχνές ερωτήσεις B.5 έως Β.11.

Μάλιστα, μπορείς να διοργανώσεις συναντήσεις με άλλους ταξιδιώτες DiscoverEU προσαρμόζοντας ανάλογα τα σχέδια του ταξιδιού σου! Η ομάδα Facebook του DiscoverEU είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να σε βοηθήσει σ΄ αυτό. Γίνε μέλος της ομάδας τώρα για να συνομιλείς με άλλους συμμετέχοντες.

Γίνε πρεσβευτής του DiscoverEU !

Αν γίνεις  πρεσβευτής DiscoverEU, θα σου ζητηθεί να περιγράψεις τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram, το Facebook ή το Twitter, κάνοντας χρήση της ετικέτας #DiscoverEU. Μπορείς επίσης, αν θέλεις, να κάνεις και μια παρουσίαση στο σχολείο σου ή στην τοπική σου κοινότητα. Επίσης, θα μπορούσες να πάρεις μέρος στον #διαγωνισμό φωτογραφίας/βίντεο DiscoverEU# και να κερδίσεις σπουδαία βραβεία. 

Μάθε λεπτομέρειες για τις αιτήσεις, τη διαδικασία επιλογής στους παρακάτω συνδέσμους:

Για τους Κανόνες συμμετοχής εδώ

Για ταξιδιωτικές συμβουλές εδώ

Για όλες τις απορίες που έχεις θα βρεις τις απαντήσεις εδώ

Κάνε τώρα αίτηση εδώ!

Πηγή πληροφοριών Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά