Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η εκκλησούλα της Παντάνασσας εγκαινιάζεται στις 11 Νοεμβρίου

Η εκκλησούλα της Παντάνασσας εγκαινιάζετ...

Με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου και θα αφιερωθεί στους Ιωακείμ και Άννα, τους γονείς της Παναγίας

Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια του λυόμενου ναού παραπλεύρως στην Βότση και Αλ. Υψηλάντου που θα αφιερωθεί στη μνήμη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Ο μικρός λυόμενος ναός είχε αποτελέσει μία λύση ανάγκης όταν ο κυρίως ιστορικός ναός της Παντάνασσας «λαβώθηκε» από τον σεισμό του Ιουνίου του 2008. Δημιουργήθηκε παραπλεύρως του μεγάλου ναού, στην άλλη πλευρά της οδού Βότση και είναι αλήθεια πως παρότι όχι μεγάλος σε χωρητικότητα αποτέλεσε μία «εκκλησούλα» που στέγασε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας αλλά και «αγκάλιασε» με θαλπωρή τους πιστούς της πολυπληθούς ενορίας. Ο ναίσκος αυτός συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να διατηρηθεί ακέραια και ενωμένη η ενορία την δύσκολη εκείνη περίοδο που δεν λειτουργούσε ο κυρίως ναός και όσο επιτελούνταν οι εργασίες ανακατασκευής.

Στον μικρό λυόμενο ναό γιορτάστηκαν Χριστούγεννα και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού, έγινε περιφορά του Επιταφίου, το πανηγύρι της Παντάνασσας στο Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, έγιναν γάμοι, βαπτίσεις αλλά και κηδείες και ιερά μνημόσυνα ενώ το προηγούμενο διάστημα χρησίμευσε και για το απογευματινό κήρυγμα του αρχιμανδρίτη π. Τιμοθέου Παπασταύρου αλλά και για κατηχητικά μαθήματα των παιδιών και επιμορφωτικές/εκκλησιαστικές συναντήσεις.

Πλέον η Παντάνασσα διαθέτει και πνευματικό κέντρο επί της οδού Γεωργίου Ρούφου και Σισσίνη, πίσω από το ναό, οπότε η σκέψη των ιερέων της εκκλησίας με τις ευλογίες πάντα και την έγκριση του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ήταν να αξιοποιηθεί ο μικρός ναός και να αφιερωθεί στους γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου Ιωακείμ και Άννα και θα πανηγυρίζει την άλλη μέρα της Παντανάσσης, στις 9 Σεπτεμβρίου που η εκκλησία μας τιμά την Σύναξη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Επίσης στις 9 Δεκεμβρίου η εκκλησία μας τιμά την Σύλληψη της Αγ. Άννης.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις